DOBAR GLAS DALEKO SE ČUJE! Priča o Partizanovoj deci stiže nam iz Francuske... (FOTO)
Foto: Espreso.co.rs

cene crno-bele

DOBAR GLAS DALEKO SE ČUJE! Priča o Partizanovoj deci stiže nam iz Francuske... (FOTO)

Tekst posvećen uspehu koji je Partizan ostvario 1992. godine naslovljen je sa "Partizanova deca", što je Leo Vesterman kao bivši košarkaš crno-belih podelio na "Tviteru"

Objavljeno:

Košarkaški klub Partizan NIS obeležio je u aprilu 25 godina od najvećeg uspeha u svojoj istoriji. Crno-beli su 1992. godine osvojili titulu klupskog prvaka Evrope, a način na koji su to učinili dao je čitavoj priči novu dimenziju. Dobro je poznato da je Jugoslavija bila pod sankcijama i da Partizan nije mogao da igra evropske utakmice na svom terenu, pa se tako sećamo da je španska Fuenlabrada bila dom izabranika Željka Obradovića. Fajnal-for u Istanbulu bio je priča za sebe. Trojka Saše Đorđevića u poslednjim sekundama kojom je aktuelni selektor reprezentacije Srbije doneo Partizanu titulu prvaka Evrope ostala je upamćena kao jedan od najvažnijih koševa u evropskoj košarci.

foto: Espreso.co.rs

Upravo su taj uspeh crno-belih i priča Željka Obradovića završili na stranicama francuskog košarkaškog magazina "Basket Le Mag" koji je u odeljku "Retro" posvetio tekst Partizanu. Tekst posvećen uspehu koji je Partizan ostvario 1992. godine naslovljen je sa "Partizanova deca", što je Leo Vesterman kao bivši košarkaš crno-belih podelio na "Tviteru".

(Espreso.co.rs/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.