ŠOK U SPLITU: Slavni klub izbačen u treću ligu!
Foto: EPA

neočekivano iznenađenje

ŠOK U SPLITU: Slavni klub izbačen u treću ligu!

Klub koji je osnovan 2012. godine, dao neke od najboljih hrvatskih fudbalera, nije dobio licencu ni za Prvu, ni za Drugu ligu

Objavljeno: 12:10h

Hrvatsku sportsku javnost je u sredu ujutru sačekao veliki šok! Fudbalski savez te zemlje kolo pre kraja prvenstva izbacio je FK Split iz Prve HNL lige!

Drugom klubu iz Splita je ukinuta licenca za takmičenje u najjačem rangu, a što je još gore ukinuta im je i licenca za igranje u Drugoj ligi, pa su tako prebačeni u amatersku Treću ligu.

Na "Parku mladeži" su šokirani, jer je klub na ovaj način gurnut na rub propasti.

- Split neće završiti u Trećoj ligi, boriću se za njega dok sam živ. Ovo što su nam uradili nije fer, ne služi im na čast, ne mogu se tek tako poigravati sa sudbinom kluba kao što je naš.Od 15 tačaka koje su bile sporne nisu prošle dve, tako stoji u odluci, ali te njihove ocene i procene su paušalne, to ne može biti razlog da nas izbace u Treću ligu. U tome nema ništa imenom i prezimenom, sve nešto paušalno, oni misle tako i tako… Očito je da su hteli da nas zgaze i ugase. Ja to neću dopustiti. Ponavljam, boriću se dok sam živ, boriću se protiv zagrebačke prve i druge lige. Znam što govorim, neka shvati svako kako hoće - poručio je predsednik Splita, Slaven Žužul.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.