TERZIĆ ''UGASIO'' MAŠTU DELIJA: Ništa od Nemanje Radonjića?
Nemanja Radonjić i Vladan Milojević, Foto: Starsport©

ZANIMLJIVO

TERZIĆ ''UGASIO'' MAŠTU DELIJA: Ništa od Nemanje Radonjića?

Direktor Crvene zvezde je odgovorio na dosta zanimljivih pitanja

Objavljeno:

Fudbaleri Crvene zvezde su spremni za pripreme, odnosno prvi deo na Zlatiboru, dok su se odazvali i igrači, bar oni koji nisu sa reprezentacijom. Prisutnima se obratio i generalni direktor kluba Zvezdan Terzić, koji je odgvarao na pitanja novinara.

On je na početku poželeo dobrodošlicu svima, a pogotovo igračima, kojima je napomenuo da ih čeka jubilej.

- Šta da kažem, poželeli smo igračima dobrodošlicu, uspešnu sezonu, da ih zdravlje služi, da pristupe obavezama kao i do sada. Obaveze su velike, nadam se da ćemo nastaviti ovaj niz uspeha sa šampionksim titulama, naglasio sam da je ovo je jubilarna godina, slavimo 80 godina od nastanka, imaju posebnu odgovornost, kad bude spektakularna proslava da obavimo u raspoloženju, ambijentu. Toliko.

Odmah je upitan o Nemanji Radonjiću, za koga se već priča odavno da je na korak od Zvezde.

Nemanja Radonjić
Nemanja Radonjić foto: EPA/Massimo Pica

- U principu znate to da ne komentarišemo igrače koje nismo potpsiale. Interesantan je, imamo Olajinku, rekao sam da Radonjić ima otvorena vrata u Zvezdi uvek, videćemo, pita se Majorka. Oni imaju opciju još par dana, njemu je prioritet da ostane u Španiji, videćemo.

Potom, usledilo je pitanje o pojačanjima.

- Imamo sačuvan tim od prošle godine, otišao je Dragović, ovim prilikom želim da pokažem zahvalnost, došao je Nemanja Stojić, reprezentativac od koga očekujemo. Otišao je Bukari, za dan ili dva ćemo objaviti igrača koji dolazi na njegovu poziciju, nadam se da ćemo biti još jači. Marko Stamenić je otišao, na njegovu poziciju je došla želja Vladana Milojevića, to je Dalsio, tu je Luka Ilić, naše dete. Vratili smo ga, tačno igrač koji nam je bio potreban, dobra leva noga, prekid, smisao za igru. Naše dete, zna šta je Zvezda, ali jedna drugačiji Luka Ilić, pet godina stariji, iskusniji, prošao nekoliko zemalja, sad je u najboljim godinama, da odgovori zahtevima Crvene zvezde.

Zvezdan Terzić
Zvezdan Terzić foto: Starsport©

Da li je zamena za Osmana Bukarija zapravo Puma?

- Sutra ćemo objaviti njegovo ime, privodimo kraju sve detalje, ostale su sitnice, da ne bih ja istrčavao pre zvanične objave, očekujem da budemo još bolji. Doveli smo igrača profila koji nama baš treba na toj poziciji.

Da li ostaje In Beom Hvang?

- To je naša velika želja, ne moramo ga prodavati zbog finansijske situacije, međutim, imamo dogovor sa njim, ako se pojavi neki klub iz Lige petice i bude zadovoljan, da mu nećemo praviti problem uz obeštećenje koje smo precizirali, ali ćemo ispoštovati želju kakva bude, vezana za sportski motiv. Velika verovatnoća postoji i da ostane. Učinićemo sve sa naše strane, ali pitaće se on.

In Bom Hvang
In Bom Hvang foto: Starsport©

Zvezda pred sobom ima i plej-of za Ligu šampiona, a, kaže da će uticati i to na neke igrače.

- Videćemo, u svakom slučaju, razgovori koje budemo vodili sa njim, agentima i klubovima, forsiraćemo da ostane do 27. avgusta kada ćemo znati.

Takođe, Omri Glazer je imao ponude, ali nije otišao.

- Nije tema visina obeštećenja, Glazer mora da ostane, s njim imamo stabilnost iz zadnje linije, jako je dobro prihvaćen, uliva jedno veliko poverenje čitavoj ekipi i on ne može da ide sigurno. Pogotovo jer je teško naći.

Kako je to prihvatio s obzirom na to da je bio na pragu transfera u neku od najjaču ligu?

Zvezdan Terzić
Zvezdan Terzić foto: Starsport©

- Korektno, profesionalac je, Zvezda mu je jako puno učinila za njegovu karijeru, poštuje i ipostšovaće svkau odluku.

Očekuje se pojačanje iz Azije?

- Kao i za desno krilo, privodimo kraju detalje oko levog beka, konačno ćemo imati levog beka po meri, kao alternativa, bilo je polemike oko Rodića, ali on je odradio sedam godina, ali ne može sam. Imamo mnogo utakmica godišnje, treba širi roster, po dva dobra rešenja, Rodić je bio razapet, ali nije lako naći levog beka. Engleska reprezentacija juče stavi dešnjaka da igra levog beka, njima nije lako, tako da se nadam da ćemo u narednim danima potpisati i objaviti to rešenje. Da ne govorim ja pre zvanične objave

Koliko Zvezda još novca očekuje?

- Jedna situacija ima još za Stamenića, s obzirom na to da nismo, ugovorili smo, ali nismo potpisali. On nije prihvatao Čempionšip, on želi da ide u Premijer ligi, javio se jedan, mi smo pregovarali, nadam se da ćemo potpisati transfer ugovor sa Stamenić i Premijer ligom od 5.500.000 evra.

Ostanak Krasoa je tema?

Žan Filip Kraso
Žan Filip Kraso foto: Starsport

- Tu je, ostaje, počeo je pripreme, on je enigma kako za vas, tako i za nas, igrač koji nas oduševi potezima, podiže čitav stadion na noge. Majstor je, ali nadam se da će proći dobre pripreme, da će imati mnogo, mnogo koristi od kreativnosti Krasoa. Ta inteligencija, tehnika, mislim da još nije ništa uradio od onoga koliko može. Proći će pripreme, videćemo.

Zvezda se takođe dogovorila i sa Čukaričkim, ali čeka se odluka Cvetkovića.

- Sve što vredi u Srbiji, želimo da bude u Zvezdi, mi smo sa Čukaričkim dogovorili sve, precizirali smo oko obeštećenja, treba da se postigne dogovor s igračem i njegovom porodicom. Videćemo u narednim danima, nećemo da žurimo, bićemo strpljivi. Vreme je pred nama.

Branio je Terzić i pravilo oko bonusa

- Mnogo se očekuje od njega, ali moraju da shvate da je teško, dobija se na kašičicu i kao što su shvatili mlađi, ono što je dobro za mlade je to što očekujemo da FSS poveća broj bonusa na dva, tako će uvek biti dva startera, morate imati još bar trojicu na klupi, tako da će mladi igrači dobijati mnogo veću minutažu nego do sada. Hrabri nas i da će u ostlaim klubovima dobiti šansu, tako da ćemo imati svakog vikenda 32 mlada igrača, pa neka istrpe, igrača mladog morate trpeti, dati podršku, kad greši. Treba da budemo razvojna liga, ako želite da bude konkurentna i finansijki opravdana. Korak unazad za srpski fudbal da imaju igrače po 30-35 godina, mene hrabri ovaj predlog FSS da dva bonusa, ima ovih koji kažu pa neka budu bolji i nek se nametnu. Nikad neće trener koji je opterećen rezultatom da stavi mladog igrača, nikad. Uvek će staviti iskusnog, ne sagledavajući budućnost.

Zvezdan Terzić
Zvezdan Terzić foto: Starsport©

Takođe, Zvezda očekuje i povratak Stefana Lekovića, ukoliko ga ne proda.

- Da ga otkupe, videćemo šta znači, Leković je 2004. godište, ako ga ne uzmu, 4.000.000 evra je dobra cifra, ali trebaće nam dva bonus igrača, ako se ne dogovorimo on je dobrodošao da se vrati. Sačekaćemo sutra, videćemo sa Lekovićem i videćemo.

Niža ponuda?

- Čim su rekli da će poslati ponudu, traže rešenja. Videćemo šta je, pričaćemo s igračem i donećemo najbolju odluku.

Andrej Đurić je takođe na spisku?

- Videćemo, kakav utisak ostave i kako se dokažu, mi imamo reprezentativni tandem štopera, imamo Đigu, imamo Lekovića, Degenek, imamo pet štopera, pet odličnih štopera koji su pod ugovorom. Tako da, videćemo, rano je za konačne odluke, prelazni rok je živa stvar, svaki dan novi trening. Imaju običaj da kažu da smo rekli, ali menja se situacija.

Bonus video:

01:17

Okupljeni igraju fudbal ispred ministarstva

(Espreso/Telegraf/Prenela:Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.