NEMA KRAJA CRNO-BELIM BRUKAMA: Mučeni Partizan JEDVA osvojio bod u Kruševcu!
Velika borba vodila se u Kruševcu, Foto: Starsport

plej-of superlige srbije

NEMA KRAJA CRNO-BELIM BRUKAMA: Mučeni Partizan JEDVA osvojio bod u Kruševcu!

Ponor iz kojeg nema izlaza

Objavljeno: 18:40h
Andrej Kosić

Fudbaleri Napretka i Partizana remizirali su rezultatom 3:3 u Kruševcu u okviru 4. kola plej-ofa Superlige Srbije.

Crno-beli su prekinuli sraman niz od četiri uzastopna poraza u domaćem prvenstvu, ali su još jednom razočarali svoje navijače.

Parni valjak tri kola pre kraja sada ima svega dva boda više od trećeplasiranog TSC-a, dok su Kruševljani zakucani za poziciju osam.

Partizan je veoma dobro započeo meč.

Crno-beli su od samog starta kidisali ka golu rivala, imali su više od igre i zasluženo su stigli do vođstva već u 7. minutu.

Nikola Antić je dobro izveo korner, a Aleksandar Filipović još bolje šutirao glavom i pogodio za 1:0.

Imao je Napredak dobru šansu četiri minuta kasnije, a potom je Partizan na neverovatan način propustio priliku da udvostruči prednost.

U jednom napadu crno-beli su promašili nekoliko zicera. Vladimir Savić je prvo paradom zaustavio Ksandera Severinu, potom je odbranio zicer Aranđelu Stojkoviću, a onda su crno-beli nekoliko sekundi kasnije još jednom bili bliuz gola, ali je jedan igrač Kruševljana glavom sa gol-linije izbacio loptu.

Tri minuta kasnije stigla je surova kazna, Branislav Tomić je centrirao sa desne strane, a Andrija Majdevac fantastičnim udarcem glavom savladao nemoćnog Aleksandra Jovanovića. Igrao se 19. minut.

U 26. minutu totalni preokret. Nebojša Bastajić je iskoristio očajnu odbranu Partizana, namestio se i preciznim šutem doneo prednost svom timu.

Do kraja prvog poluvremena videli smo još nekoliko veoma ozbiljnih šansi, Partizan je u samoj završnici propustio nekoliko zicera, ali do novog gola nije mogao.

U 47. minutu Filipović se našao u velikoj šansi, ali je njegov udarac u poslednjem trenutku izblokirao maloletni Pavle Mihajlović.

Četiri minuta kasnije usledila je nova kazna za promašaje Partizana. Ponovo je bio strelac Andrija Majdevac, uputio je precizan udarac sa 20-ak metara i doneo veliku prednost svom timu.

Albert Nađ je reagovao uvođenjem Jung-Džun Goha i Sameda Baždara. Partizan je nastavio da ređa prilike, ali i promašaje. Severina je efektno šutirao, ali je pogodio samo stativu u 57. minutu, a tri minuta kasnije Goh je posle lepe akcije i dodavanja Gajasa Zahida promašio zicer, tačnije sjajnom odbranom ga je zaustavio golman Vladimir Savić.

Sve vreme Partizan je imao inicijativu, pa je u 73. minutu stopostotnu šansu promašio i Zahid.

Mogao je tri minuga kasnije Napredak još jednom da surovo kazni sve promašaje gostiju iz Humske 1, ali je udarac Nikole Marinkovića završio pored gola.

U 81. minutu rezervrista Aleksa Janković posle sjajnog soloprodora i precinog udarca konačno trese mrežu Napretka i vraća nadu Partizanu.

Uspeo je Partizan osam minuta kasnije da stigne do izjednačenja

. Sreća je ovog puta pogledala crno-bele, pošto je autogol nakon udarca Zahida postigao Nikola Stevanović.

Do kraja meča gosti su pokušali da stignu do tri boda, ali nisu uspeli da stvore nijednu novu šansu, pa su timovi podelili bodove.

Partizan je tako peti put u nizu ostao bez pobede, a odbrana crno-belih je još jednom pokazala da je jedna od najgorih u istoriji kluba.

Očigledno je da dolazak Alberta Nađa na klupu ništa nije promenio i da crno-bele čeka veoma težak posao u borbi za drugo mesto sa TSC-om.

Bonus video:

01:45

ZVEZDA I PARTIZAN IGRAJU HUMANITARNU UTAKMICU! Sećanje na stradale iz Dubone i Malog Orašja: Evo ZA ŠTA se prikuplja novac

(Espreso/Andrej Kosić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.