GROBARSKA APSURDNOST: Navijači Partizana TERALI dominantnog Stanojevića, a Duljaju opraštaju sve grehove!
Igor Duljaj i Aleksandar Stanojević, Foto: Starsport

parni valjak

GROBARSKA APSURDNOST: Navijači Partizana TERALI dominantnog Stanojevića, a Duljaju opraštaju sve grehove!

Čudno vreme u Humskoj 1

Objavljeno: 12:28h

Fudbaleri Partizana su se u prethodnih nekoliko nedelja potpuno raspali i ne samo da su ostali bez oba trofeja, nego im je sada ugrožena i druga pozicija u Superligi Srbije.

Crno-beli su poslednji put pobedili 10. aprila Voždovac u četvrtfinalu Kupa Srbije, ali tek posle penala.

Od tog meča Parni valjak je odigrao četiri utakmice i sve četiri izgubio. Dva puta je bila bolja Crvena zvezda, a po jednom Čukarički i TSC.

Fudbaleri Partizana
Fudbaleri Partizanafoto: Starsport

Partizan je na te četiri utakmice primio čak deset golova i tako još jednom potvrdio da je odbrana tima ove sezone jedna od najslabijih u istoriji kluba.

Najveću odgovornost u svemu tome snosi svakako Igor Duljaj.

Od njegovog dolaska na mesto trenera, Partizan je odigrao 52 utakmice, a na njima je primio čak 70 golova, dakle dosta više od jednog gola po meču. Pored toga, Duljaj je na klupi crno-belih upisao čak 13 poraza, računajući sva takmičenja.

Igor Duljaj
Igor Duljajfoto: Starsport

Ukoliko odemo malo u prošlost, videćemo da je Aleksandar Stanojević u svom drugom mandatu u Humskoj 1 za 97 mečeva imao svega 12 poraza, od kojih su većina bili u Evropi. Takođe, odbrana Parnog valjka tada je bila pravi bedem, pa je Stanojevićev tim primio samo 55 golova i da nije bilo onog dvomeča sa Fejnordom, ta brojka bi bila još manja.

Crno-beli su pod njim prošli u osminu finala Lige konferencija i u Superligi Srbije osvojili rekordnih 98 bodova, ali to nije bilo dovoljno za titulu, pošto je Crvena zvezda bila prva sa 100 poena.

Aleksandar Stanojević
Aleksandar Stanojevićfoto: Starsport©

Ipak, i pored svih dobrih rezultata, Stanojević je često bio na meti kritika sopstvenih navijača i mnogi su jedva čekali da mu vide leđa.

To se i desilo nakon poraza u finalu Kupa od Crvene zvezde, a Partizan je od njegovog odlaska potpuno potonuo.

Dve godine kasnije, na klupi Parnog valjka sedi njegov tadašnji pomoćnik, koji i pored užasnih rezultata, ima daleko veću podršku nego što je Stanojević ikada imao od povratka u voljeni klub. Prešli su Grobari Duljaju preko četvrog mesta u Superligi, bruke protiv Nordsjelanda, blamaže protiv TSC-a i mnogo toga drugog...

Zbog čega je to tako, znaju samo navijači Partizana, koji su zbog svega toga i sami krivci za situaciju u kojoj se trenutno nalazi njihov omiljeni klub.

Bonus video:

00:11

grobari, partizan

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.