UDARNA VEST: Dušan Tadić NEĆE nastupati - VELIKI problem za Piksija!?
Foto: Starsport©

neverovatno...

UDARNA VEST: Dušan Tadić NEĆE nastupati - VELIKI problem za Piksija!?

Pa da li je moguće?

Objavljeno: 11:59h

Jedna od prvih stvari koje naučite kada počnete da se bavite sportskim novinarstvom je da ne verujete u sve informacije koje stižu iz turskih medija. Ima tamo mnogo različitih struja, portala bliskih određenim klubovima, pa i onih koji su spremni da napišu totalne neproverene gluposti zarad klika čitalaca.

Dušan Tadić
Dušan Tadić foto: Serhat Cagdas / AFP / Profimedia

Zbog toga svakoj informaciji koja stiže iz Istanbula moramo da pristupimo sa velikom dozom rezerve, pa i ovoj koja se danima već provlače kroz tamošnje medije – da su Dušan Tadić i Edin Džeko navodno tražili od predsednika Fenerbahčea Alija Koča da smeni trenera Ismaila Kartala.

Bura je se podigla posle neuspeha Fenera prošlog četvrtka u revanš meču četvrtfinala Lige konferencije.

Iako je turski klub uspeo da nadoknadi minus iz Atine i pobedi sa 1:0, to mu je bilo dovoljno samo za penale, u kojima su Grci bili bolji. Ostao je Fenerbahče tako bez evropskog trofeja kojem se ozbiljno nadao.

Dušan Tadić (desno)
Dušan Tadić (desno) foto: Starsport

Navodno, posle te utakmice nezadovoljstvo u svlačionici je bilo ogromno. Brojni turski mediji, od kojih Fotospor iznosi najviše detalja, tvrde da su igrači bili razočarani taktikom koju je postavio Kartal.

Zato, dvojica najiskusnijih, kapiten Džeko i njegov zamenik Tadić zatražili su da obave sastanak sa Kočom, koji isprva nije bio preterano ljut zbog eliminacije.

Tvrdi se dalje da je prvi čovek Fenerbahčea daleko nervozniji bio posle tog sastanka, jer su mu Tadić i Džeko navodno zapretili da će otići iz kluba na leto ako Kartal i dalje bude trener.

Dušan Tadić
Dušan Tadić foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Oni žele nekog iskusnijeg stratega, a Koč je navodno predložio da se Kartalu dovede još jedan pomoćnik, koji bi imao veći uticaj na njega i spojio dve razdvojene strane.

Ponavljamo, Fenerbahčeu tek sada sledi onaj najbitniji deo sezone, u kojem će voditi žestoku bitku sa Galatasarajem za titulu.

Ovog ponedeljka od 19 časova Tadića, Džeka i drugove čeka izuzetno bitno i nezgodno gostovanje Sivasu, u kojem moraju da pobede da bi zadržali samo dva boda zaostatka za akutelnim šampionom.

Zbog svega toga, nije nemoguće da se ove vesti plasiraju baš iz Galatasaraja, kako bi se uneli dodatni nemiri u redovima gradskog rivala.

Dušan Tadić
Dušan Tadić foto: Starsport©

O svim tim tvrdnjama Kartal se zasad nije oglašavao, pokušao je da zadrži fokus na utakmici sa Sivasom.

Procurelo je u medije i to da je na sastanku pred taj meč poručio igračima da od njih zahteva svih sedam pobeda do kraja sezone.

Doneo je 62-godišnji strateg odluku da sa spiska za današnju utakmicu precrta tragičara penal serije sa Olimpijakosom Leonarda Bonučija, te Mihu Zajca i Serdara Aziza. Njih trojica su ostali u Istanbulu i nisu putovali sa ekipom.

Posle Sivasa Fenerbahčeu dolazi derbi sa Bešiktašom, dok će igrati protiv Galatasaraja u pretposlednjem kolu.

I Džeko i Tadić će morati da budu oprezni, jer ukoliko dobiju još jedan žuti karton predstoji im meč suspenzije.

Dušan Tadić
Dušan Tadić foto: Serhat Cagdas / AFP / Profimedia

Obojica su veoma važan deo tima, gotovo nezamenjiv.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je na 41 utakmica u svim takmičenjima postigao 24 gola i zabeležio devet asistencija.

Tadić nije propustio nijednu utakmicu ove sezone, već je stigao do 50 nastupa u dresu Fenera, uz učinak od 15 pogodaka i 13 asistencija.

U prvom duelu u sezoni, početkom decembra, Fenerbahče je kod kuće savladao Sivas sa 4:1.

Tadić je tada namestio dva pogotka, prvo vodeći Sebastijanu Šimanskom, a potom i Džeku za konačan rezultat.

Bonus video:

01:17

Okupljeni igraju fudbal ispred ministarstva

(Espreso/ Mozzartsport/ Prenela: Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.