ŠOKANTNA ISPOVEST SRPSKOG ZETA: Švajnštajger opisao NEPRIJATNO ISKUSTVO, da li je Ana znala za ovo? (FOTO)
Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger, Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Pakleni period

ŠOKANTNA ISPOVEST SRPSKOG ZETA: Švajnštajger opisao NEPRIJATNO ISKUSTVO, da li je Ana znala za ovo? (FOTO)

Otvorio dušu

Objavljeno:
Veljko Petrović

Bastijan Švajnštajger je u penziji nešto više od četiri godine i retko kada je govorio u javnosti, posebno o iskustvu tokom igranja van Nemačke.

U šokantnoj ispovesti srpskog zeta u razgovoru sa Gerijem Nevilom u emisiji "The Overlap" govorio je o periodu u Mančester junajtedu.

Bastijan Švanštajger u dresu Mančester junajteda
Bastijan Švanštajger u dresu Mančester junajtedafoto: EPA/Peter Powell

Popularni Švajni stigao je na Old Traford u leto 2015. godine i bio je nezamenjiv kod Luja van Gala.

U narednoj je odigrao četiri utakmice, nijednu u Premijer ligi, a sve je krenulo nizbrdo kada se vratio sa Evropskog prvenstva 2016. godine.

Luj van Gal kao trener Mančester junajteda
Luj van Gal kao trener Mančester junajtedafoto: AP

- Bila je to predsezona 2016. godine, ja sam bio sa reprezentacijom Nemačke, dogurali smo do polufinala Evropskog prvenstva pa sam se kasnije pojavio u klubu tim je već bio na američkoj turneri. Kada sam stigao, trenirao sam sa Zlatanom Ibrahimovićem i pomislio sam da je to sjajno, jer je on igrač sa vizijom i sjajno je igrati sa njim. Sledećeg dana, na moj rođendan, kada sam ušao u Karington (Junajtedov trening centar, prim.aut), Džon Murto (sportski direktor, prim.aut) bio je tamo i rekao mi da nemam dozvolu da uđem u svlačionicu, jer je trener tako rekao. Bez upozorenja, bez ičega. Nisam znao zbog čega je bilo tako. Neko je mogao da mi javi i pojasni mi na normalan način, ali u redu, otišao sam u svlačionicu mladih timova i trenirao sa U16 timom - počeo je Švajnštajger.

Bastijan Švanštajger u Mančester junajtedu
Bastijan Švanštajger u Mančester junajtedufoto: EPA/HANNAH MCKAY

A, onda mu je portugalski stručnjak pojasnio o čemu je reč.

- Pitao sam ga (Murtoa) da li mogu da razgovaram sa trenerom popodne, kada se vratim sa treninga, koji sam odradio vrlo loše jer nisam znao šta se dešava, misleći da je šala u pitanju, a onda sam se uveče sastao sa njim (Murinjom). Objasnio mi je da je primetio kako nisam srećan u Junajtedu, jer dok sam bio povređen, oporavak sam odradio sa nemačkim doktorima, provodeći vreme u Nemačkoj - kaže Švajnštajger.

Bastijan Švajnštajger i Žoze Murinjo na treningu Mančester junajteda
Bastijan Švajnštajger i Žoze Murinjo na treningu Mančester junajtedafoto: Paul Currie/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tvrdi da je takav dogovor sklopio sa prethodnim trenerom Lujem van Galom.

- Naravno, vratio sam se u Junajted i bio u kontaktu sa lekarima, gledao sam utakmice. Imao sam razgovor sa Lujem van Galom dok je bio trener i on mi je rekao da dođem tokom vikenda u Junajted i ostanem u kontaktu sa doktorima, jer sam im bio potreban zdrav za finale Kupa koje sam zamalo odigrao. To je bio naš dogovor i ja sam ga se držao. Želeo sam samo da budem zdrav kako bih mogao da igram te sam se držao dogovora koji sam sklopio sa Van Galom, ali očigledno je uprava imala malo drugačije mišljenje o tome. Jedino sam ja bio premešten u drugu svlačionicu. Posle toga trenirao sam sam najmanje tri meseca sa fitnes trenerom. Trenirao sam pre i posle treninga prvog tima. Žoze mi nikad nije dao da treniram sa njima, pretpostavljam da su želeli da me se reše - rekao je Švajnštajger.

Luj van Gal i Bastijan Švajnštajger
Luj van Gal i Bastijan Švajnštajgerfoto: JOHN MACDOUGALL / AFP / Profimedia

Sa "crvenim đavolima" osvojio je samo FA kup.

- Tada sam i dalje bio srećan u Junajtedu, voleo sam da nosim njegov dres. Mislio sam da je to možda samo trenutna situacija, da ću -u trenirati, biti zdrav i možda će se jednom predomisliti. Moj san oduvek je bio da izađem na Old Traford - jasan je Švajnštajger.

Bastijan Švanštajger u dresu Mančester junajteda
Bastijan Švanštajger u dresu Mančester junajtedafoto: EPA/PETER POWELL

Sa tadašnjim saigračima se tokom te sezone retko viđao.

- Nisam ih viđao, ponekad bih prošao pored nekoga od njih ili bih dobio poruku. Rekli su mi da nisu razumeli njegovu odluku, ali ih nisam viđao, trenirao sam ujutru ili posle njih kako ne bih mogao da ih vidim - zaključio je Švajnštajger.

Bonus video:

00:13

Bastijan Švajnštajger u Areni

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.