"VRHUNSKI IGRAČ NE MORA NUŽNO DA POSTANE DOBAR TRENER!" Bivša Partizanova želja potkačila Stankovića (FOTO)
Dejan Stanković, Foto: EPA/Robert Hegedus

OTERAN, PA RAZVEZAO JEZIK

"VRHUNSKI IGRAČ NE MORA NUŽNO DA POSTANE DOBAR TRENER!" Bivša Partizanova želja potkačila Stankovića (FOTO)

Dejana je stavio na peto mesto od isto toliko stratega koji su ga vodili

Objavljeno:

Tokmak Nguen, miljenik navijača Ferencvaroša posle pet godina napustio je klub i u transferu vrednom 750.000 evra otišao u Đurgarden.

U zeleno-belom dresu odigrao je 193 utakmice u svim takmičenjima i postigao je 47 golova uz 33 asistencije.

Tokmak Nguen u dresu Ferencvaroša
Tokmak Nguen u dresu Ferencvarošafoto: ANP / ddp USA / Profimedia

- Ne mogu previše da govorim o ovome. Jednostavno, postoje periodi u fudbalu kada su okolnosti protiv vas. Trener Dejan Stanković je tako odlučio, a klub je tu odluku prihvatio. Nije bilo ni sve do njega, jer sam dugo bio povređen. Trebalo mi je vremena da se vratim u formu, ali tada više nisam dobijao ulogu u ekipi. Zapravo, ništa dramatično nije bilo u pozadini, konsultovali smo se posle poslednjeg meča u decembru i ovo je bilo rešenje - rekao je Nguen u intervjuu za csakfoci.hu.

Dejan Stanković
Dejan Stankovićfoto: Belga / ddp USA / Profimedia

Nekadašnja želja Partizana za 11 minuta na debiju dala je dva gola u remiju sa Hekenom od 3:3.

- Kada novi trener dođe u tim, on želi da ide svojim putem. Ima nove, drugačije ideje, i to nije greška. Nisam bio u igri, nisam uživao u situaciji. U Ferencvarošu sam proveo pet godina, ali poslednje nedelje i meseci nisu bili dobri. Ne volim da pričam o njima i ne želim da ih se sećam - istakao je Nguen.

U zimu 2019. godine malo je falilo da dođe u Beograd na potpis sa crno-belima, ali se odlučio za Fradi.

- Ferencvaroš će mi uvek biti pri srcu, jer ovom klubu dugujem sve što imam u životu. Ne znam gde bih sada bio da nisam potpisao za Fradi 2019. godine - jasan je Nguen.

Tokmak Nguen (desno) u dresu Đurgardena
Tokmak Nguen (desno) u dresu Đurgardenafoto: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

U Budimpešti su ga trenirali Sergej Rebrov, Peter Šteger, Stanislav Čerčešov, Čabu Mate i Dejan Stanković.

- Rebrov je bio najbolji i najvažniji trener u mojoj karijeri. Predstavio sam mu se, ostvarili smo veliki uspeh, zajedno smo stigli do grupne faze Lige šampiona. Posle toga bih izdvojio Čerčesova. Bio mi je najbliži, što se tiče ličnog odnosa. On je na potpuno drugačiji način pristupio trenerskom poslu, odlično je razumeo igru i igrače. O njemu mogu da govorim samo u superlativima, jer smo imali dobar odnos od prvog minuta. Čabu Matea poznajem dugo, pošto je bio član stručnog štaba. Kada je postao trener, nisam bio u najboljoj formi jer sam se još mučio sa povredom, ali sam bio srećan zbog njega što je dobio priliku da vodi tim. Sa Štegerom se nisam loše slagao, a o Stankoviću ne želim da kažem ništa lično ili pokažem nepoštovanje prema njemu. Ali, mislim da neko ko je bio vrhunski igrač ne mora nužno da postane dobar trener. Ako bih morao da rangiram trenere od 1 do 5, moja lista bi otprilike tako izgledala - zaključio je Nguen.

Bonus video:

01:13

Delije skandiraju Stankoviću

(Espreso/V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.