TRAJKOVIĆ: Ne vidim kako Partizan može da pobedi; LAZETIĆ: Stranci rešavaju utakmicu (FOTO)
Nikola Trajković i Žarko Lazetić, Foto: Starsport©

PREDVIĐANJE TRENERa

TRAJKOVIĆ: Ne vidim kako Partizan može da pobedi; LAZETIĆ: Stranci rešavaju utakmicu (FOTO)

Svoje mišljenje izneli stratezi niškog Radničkog i TSC iz Bačka Topole

Objavljeno:

Nikola Trajković i Žarko Lazetić, nekadašnji fudbaleri Crvene zvezde i Partizana rekli su očekivanja pred 172. večiti derbi.

Prvi je svoje mišljenje podelio osvajač dve duple krune zaredom sa crveno-belima, a danas trener niškog Radničkog.

- Milsim da je Zvezda favorit i, mada je naša prethodna utakmica sa Radnikom pokazala da utakmica uvek može da ode i u drugom smeru, ne vidim način na koji Partizan može da pobedi. Crno-beli defanzivno još nisu dostigli odgovarajući nivo, odnosno, Zvezdin napad je velika prednost u odnosu na Partizanovu odbranu. Ima i Partizan mnogo potencijala u napadu, ali Zvezda će, posebno ako bude igrao Dragović, umeti to da kontroliše, naročito sada kada je Milojević to dodatno zategao. Pošto mi po rasporedu pratimo Partizanove protivnike, njihove utakmice posebno skautiramo. Ekipe poput IMT-a i Železničara su im pravile dosta problema, a crveno-beli su neuporedivo kvalitetniji u navali od pomenutih timova i tu vidim ključnu prednost u predstojećem derbiju - poručio je Trajković za Mozzart sport.

Nikola Trajković
Nikola Trajkovićfoto: Starsport©

Zatim je predviđanje izneo osvajač jedne duple krune sa crno-belima, a danas trener TSC-a iz Bačke Topole.

- Očekujem dobru utakmicu, jer ove godine Zvezda i Partizan ravnopravno konkurišu za titulu. Trenutni kvalitet igrača oba tima, naročito ofanzivnih, garantuje da će utakmica biti dobra. Predviđam nešto što se dešavalo često u poslednje vreme, a to je da strani igrači reše utakmicu. S obzirom na njihov kvalitet i da je to njima jedan meč koji nosi samo dodatni naboj zbog punog stadiona, sudara prve i druge ekipe na tabeli, imaju veći mir i koncentraciju kada se nađu pri šansi. Naši igrači su navijački obojeni, imaju mnogo više kontakta sa ljudima kojima je ta utakmica više od utakmice. U modernom svetu društvenih mreža i svega to ih dodatno opterećuje, tako je pokazala neka praksa koliko sam uspeo da vidim u poslednjih nekoliko godina - jasan je Lazetić.

Žarko Lazetić
Žarko Lazetićfoto: Starsport©

Govorio je i o statutu favorita i kome ide određena prednost.

- Favorita nema, osim što je određena prednost na strani Zvezde zbog navijača, atmosfere i domaćeg stadiona. Partizan dugo nije pobedio na Marakani, ali sad ima priliku koja može biti ključna za nastavak sezone - istakao je Lazetić.

Bonus video:

00:22

171. večiti derbi - slavlje fudbalera Partizana

(Espreso/Mozzart Sport/D.J/V.U/Preneo:V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.