ILIĆ KOJI SUDI 172. VEČITI DERBI U CENTRU KLADIONIČARSKOG SKANDALA! UEFA ga odmah bacila pod lupu!
Pavle Ilić, Foto: Starsport

Isplivalo

ILIĆ KOJI SUDI 172. VEČITI DERBI U CENTRU KLADIONIČARSKOG SKANDALA! UEFA ga odmah bacila pod lupu!

Poznati i razlog zašto se sumnja da je učestvovao u nameštanju

Objavljeno:

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbija delegirala Pavla Ilića da bude glavni arbitar na 172. večitom derbiju i time mu ukazala veliko poverenje.

Biće to prvi put da sa pištaljkom u ruci predvodi ekipu sudija na najvećoj utakmici srpskog fudbala.

Ilić je sudija u usponu, ima 34 godine i pred sobom vreme da napravi ime u svetu arbitara i postane prepoznatljiv, možda i u evropskim okvirima.

Međutim, da bi Ilić došao uopšte do prilike da sudi "svetkovinu" srpskog fudbala morao je da prođe kroz mnoge filtere, malo ljudi zna da je pre nekoliko godina tačnije 2021. godine dospeo u žižu javnosti zbog izuzetno sumnjivih radnji koje su obeležile meč gde je on bio glavni arbitzar.

Pavle Ilić
Pavle Ilićfoto: Starsport

Tada kao arbitar u Prvoj ligi Srbije delio je pravdu na meču između domaće Sloge iz Kraljeva i Trajala iz Kruševca. Duel je završen 0:0, ali je mnogo interesantnije od samog rezultata broj kartona koje je Ilić podelio. Arbitar se čak deset puta latio za džep, devet je pokazao domaćima i samo jedan gostima uz penal za kruševački klub.

Dodatnu sumju baca činjenica da je veliki broj kladioničarskih uplata glasio na broj žutih kartona i da je zbog toga meč bio pod istragom UEFA. Ono što je još čudnije u ovom slučaju jeste što su glavni inicijatori ovih nesportskih radnji bili službena lica.

Na osnovu „dojave“ iz evropske kuće fudbala, nadležne komisije Fudbalskog saveza Srbije tražile su pisano izjašnjenje pomoćnih arbitara, Njegoša Tubića i Marka Živkovića i četvrtog sudije, Nikole Đorđevića, ali epilog nismo dobili kao po onoj staroj narodnoj "Tresla se gora, rodio se miš".

Svakako da ovo nije najbolja preporuka za debitanta kada je u pitanju najveća utakmica u srpskom fudbalu, ali opet ne preostaje nam ništa druge nego da verujemo da će sve proteći u fer-pleju i da će sudije biti u drugom planu.

Bonus video:

05:26

DOLASKOM DŽAJIĆA ZA PREDSEDNIKA FSS POPRAVLJA SE ODNOS ZVEZDE I PARTIZANA! Bjelinić: Ako Vidić pobedi FUDBAL SE MENJA IZ KORENA

(Espreso/Kurir/Miodrag Igrutinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.