OVO BI UZDRMALO REGION DO TEMELJA: Savo Milošević VRBOVAO Hrvata da dođe u Partizan!
Savo Milošević, Foto: Starsport©

ISPLIVALO

OVO BI UZDRMALO REGION DO TEMELJA: Savo Milošević VRBOVAO Hrvata da dođe u Partizan!

Sve je bilo dogovoreno, ali...

Objavljeno:

Hrvatski fudbaler Bojan Knežević je bio jedan od najvećih talenata tamošnjeg fudbala.

Sa samo 19 godina je uspeo da se nametne u Dinamu iz Zagreba, ali je njegova karijera krenula silaznom putanjom.

Izgradio je bogatu inostranu karijeru, ali ne onakvu kakva se od njega očekivala.

Sada se vratio u domovinu i nedavno je postao član Pitomače, amaterskog kluba koji se takmiči u trećoj ligi Sever, četvrtom rangu hrvatskog fudbala.

U opširnom intervjuu za "Index" je otkrio da je imao dogovoren transfer u beogradski Partizan, kao i to da je zamalo obukao dres Srbije.

Dobio je poziv reprezentacije Srbije 2019. godine i iznenadilo ga je što se uopšte znalo da njegov otac ima srpsk pasoš.

- Bio je jul, kada sam bio drugi put u Lokomotivi i pre nego što sam otišao u Olimpiju. Dinamo je imao dogovor sa Partizanom, a trener mu je bio Savo Milošević. Zdravko je tada već bio van Hrvatske, ali je sve prošlo preko njega, Savu je upoznao na turniru mlađih kategorija u Bijeljini.

Bojan Knežević
Bojan Kneževićfoto: AP

- Bio sam spreman da rano ujutru idem u Beograd na pregled kod jednog od dvojice menadžera. Ali u 8.30 pozvao me je drugi menadžer i rekao mi da je rizično ići u Partizan. "Imam još jedan klub za tebe", rekao mi je. Partizan je radio na novom timu, a trebalo je da ja potpišem na tri godine. Međutim, u poslednjem trenutku je prekinuo transfer - ispričao je Knežević. Menadžer se plašio istorije hrvatsko-srpskih odnosa, iako su mu Milošević i vođa navijača Partizana garantovali da, ako dođem, neće biti problema.

- A kako je to povezano sa Srbijom? Sve je to prošlo preko čoveka u Srbiji koji je bio prijatelj Save Miloševića. Pojavila se mogućnost da igram za Srbiju, pogotovo da sam otišao u Partizan. Kontaktirali su me i iz Saveza Srbije, nakon čega se priča pojavila u medijima. Ali stvar je u tome što niko nije znao pozadinu priče, a to je da je odlazak u Partizan bila rešena stvar. Na kraju, ništa nije bilo od toga.

Savo Milošević
Savo Miloševićfoto: Starsport

Reakcije javnosti se, kako tvrdi, nije plašio.

- Nisam se plašio, ali sam imao tremu. Međutim, Hrvata u ligi skoro da nije bilo i nije isto da neko odavde dođe u Partizan ili Crvenu zvezdu, a ne u neki drugi srpski klub. S obzirom na to da nisam otišao u Partizan, već u Olimpiju iz Ljubljane, utihnula je i priča o igranju za reprezentaciju Srbije. Ne znam da li bih prihvatio da igram za Srbiju, teško mi je sada da kažem. Nikada nećemo saznati.

Bonus video:

03:13

Ivica Kralj Partizan

(Espreso/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.