DARKO PANČEV ZA ESPRESO PRED 172. VEČITI DERBI: Više da se priča o igračima i atmosferi, nego o suđenju
Darko Pančev, Foto: Printscreen/Youtube/FK Crvena zvezda

INTERVJU

DARKO PANČEV ZA ESPRESO PRED 172. VEČITI DERBI: Više da se priča o igračima i atmosferi, nego o suđenju

Legendarna crveno-belih za naš portal govorila o arbitrima, napadačima voljenog tima, Mateusu Saldanji i o tome da li će ovaj meč rešiti pitanje šampiona

Objavljeno: 11:56h

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu od 17 časova na stadionu "Rajko Mitić" dočekuju Partizan u 24. kolu Superlige Srbije.

Danas je 4. mart 1945. godine, 79. rođendan crveno-belih, a u istoriju ovog kluba zapisan je i sagovornik portala Espreso.

U najavi za 172. večiti derbi pomogao nam je legendarni Darko Pančev (58), strelac gola iz penala za čuveni pehar Kupa evropskih šampiona 1991. godine.

Osim pogotka u Bariju, proslavljeni Makedonac bio je strelac i u Tokiju kada je osvojen Interkontinentalni kup protiv Kolo Koloa u pobedi od 3:0.

*Mnogo se priča o suđenju i o tome ko će biti sudija za večiti derbi. Da li se sećate kako je bilo u Vaše vreme kada se pričalo o suđenju za derbi?

- Verovatno se i previše priča o suđenju. U naše vreme iskreno da ti kažem maltene nismo ni znali ko će da nam sudi derbi. Nismo se toliko opterećivali time, više smo se opterećivali da budemo spremni za igru, da dobro odigramo. Znali smo da igramo protiv jednog dobrog protivnika jer je Partizan uvek bio dobar protivnik. Da će biti dobra atmosfera, pripremali smo se na taj način, nismo se opterećivali puno suđenjem. Iskreno, ja mislim da ne postoji sudija koji bi se do te mere blamirao za derbi, jedan takav meč koji gleda cela država, maltene i veliki deo regiona. I sada da se nađe neko ko bi se toliko izblamirao da bi nekome pomogao. Može da se desi da sudija pogreši na kraju krajeva, sada je sudijama mnogo lakše. Postoji taj VAR sistem koji može da popravi određenu grešku. Ranije je bilo ako sudija pogreši, ne može da nađe grešku, sada je barem lakše. Inače je normalno da sudija pogreši ponekad, ipak su oni živi ljudi. Nekad je ugao takav da on može da vidi određenu situaciju kako treba i ako mu ne pomogne VAR, onda će tu grešku da napravi. Smatram da se o tome previše priča, da treba više da se priča o utakmici, igračima, atmosferi nego o suđenju - počeo je Pančev za Espreso.

Darko Pančev
Darko Pančevfoto: Printscreen/Youtube/FK Crvena zvezda

*Kao bivši napadač kako komentarišete trenutne opcije Zvezde? Šerif se probudio, tu je i Kraso kao šampion Afrike. Tu je i mladi Sremčević plaćen dva miliona evra.

Šerif Endiaje slavi gol na utakmici Crvene zvezde i Čukaričkog
Šerif Endiaje slavi gol na utakmici Crvene zvezde i Čukaričkogfoto: Starsport©

- Dosta je novijih igrača i napadača došlo tako da ajde da im damo vremena da vidimo kakav će trag da ostave, da pokažu svoje kvalitete koje sigurno poseduju. Prema tome, ima par dobrih napadača, međutim napadač kao napadač uvek zavisi od igre ekipe. Ako ekipa ne igra kao što treba, ako ne kreira akcije, ako nema centaršuteve i gužve, teško onda može neki napadač, pogotovo ako je izraziti gol igrač da se u svemu tome snađe i pokaže. Tako da, sve je to povezano jedno sa drugim. Zvezda svakako ima dobrih napadača, ali je najbitnije da dobro igra. U toj igri sigurno će se i napadači snaći mnogo bolje i mogu biti efikasniji - rekao je Pančev za Espreso.

Darko Pančev
Darko Pančevfoto: Printscreen/Youtube/FK Crvena zvezda

*Kako Vam se dopada Mateus Saldanja iz Partizana? Nedavno je spomenuto da bi mogao da bude najveća prodaja u istoriji crno-belih.

Mateus Saldanja slavi jedan od golova
Mateus Saldanja slavi jedan od golovafoto: Starsport©

- Svakako da je jedan od glavnih igrača u ovom trenutku, što se Partizana tiče. Dobro igra, ima dobru efikanost, ima brzinu, zna da pobegne. Svakako da će možda biti najvćeća opasnost za gol Crvene zvezde. Prema tome, Zvezda treba da obrati pažnju na njega. Sigurno da ako nastavi da igra ovako, zašto da ne? Transferi su danas otišli u vasionu i kada prodaš igrača za tri-četiri miliona evra to nije ništa objektivno u svetu fudbala. Za nas to ima puno veliko značenje. Znamo da su naši klubovi daroviti što se tiče finansija i svaki novac im je dobrodošao tako da svakako što se bolje proda to je bolje i za klub u svakom slučaju - istakao je Pančev za Espreso.

Darko Pančev
Darko Pančevfoto: Printscreen/Youtube/FK Crvena zvezda

*Da li je ovaj derbi presudan za Crvenu zvezdu ili Partizan? Odnosno da li može da se kaže da onaj koji pobedi ide ka tituli velikim koracima?

- Jasno je da ako primera radi Partizan pobedi, imaće četiri boda više i da je to veliki kapital. Ako Zvezda pobedi, imaće dva boda viška, to je opet neki kapital. Do kraja sezone ima još dosta utakmica i uvek je otvoreno pitanje tog eventualnog kiksa jednog ili drugog tima tako da ne verujem da će ova utakmica da reši prvenstvo. Ali da će da da ozbiljnu prednost nekom od dva kluba, hoće, čak i ako se završi nerešeno, ostaje status kvo. Opet će neko da čeka nečiji kiks da bi eventualno osvojio na kraju titulu. Taj kiks će se očekivati svakako kako god da se završi utakmica - jasan je Pančev za Espreso.

Detalj sa 171. večitog derbija
Detalj sa 171. večitog derbijafoto: Starsport

*Šta ili ko će odlučiti derbi po Vašem mišljenju?

- Zadnjih nekoliko derbija, da ne kažem pet, šest, sedam, osam do desetak derbija su dosta tvrdi, igra se dosta pripazljivo, ponekad i oštrije. Nema puno lepote, bilo je lepih akcija i golova, ali sve je to bilo na određene momente. Tako da verovatno zbog značaja derbija i ovaj će biti dosta tvrd po meni. Ne verujem da će biti nešto prelep za gledanje, ipak je rezultat bitniji na kraju krajeva. Sigurno će ekipe biti skoncentrisane na to. Drugo bi bilo da Crvena zvezda ili Partizan imaju 10 bodova viška pa je onda maltene sve rešeno i onda obe ekipe mogu da igraju slobodnije i otvorenije i da se možda pokaže malo bolja i lepša igra. Ovako, smatram da će obe ekipe igrati dosta pripazljivo - zaključio je Pančev za Espreso.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

06:31

PANČEV ČESTITAO PIKSIJU I ORLOVIMA! Pobediti Portugal na domaćem terenu je VELIKI PODVIG

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.