BEZ DLAKE NA JEZIKU! Zdravko Jokić DIGAO pritisak Grobarima nakon analize meča u Surdulici!
Foto: Starsport©

Žestoko

BEZ DLAKE NA JEZIKU! Zdravko Jokić DIGAO pritisak Grobarima nakon analize meča u Surdulici!

"Nije mi jasno zašto je poništen penal za Radnik"

Objavljeno:

Poznati fudbalski analitičar Zdravko Jokić analizirao je na "TV Arena sport" duel Radnika i Partizana u Surdulici minulog vikenda.

Crno-beli su slavili sa 2:1, ali je duel ostao upamćen pre svega po odluci VAR sudije Srđana Jovanovića. On je pri rezultatu 0:0 pozvao glvanog arbitra Miloša Milanovića da pregeleda snimak nakon što je ovaj prethodno dosudio penal za domaći tim.

Srđan Jovanović
Srđan Jovanovićfoto: Starsport©

Prema Jokićevim rečima elemenata za penal je bilo:

- Igrač Partizana gubi oslonac, srlja, ima kontakt sa protivnikom i pri padu butinom i nogom ima kontakt i sprečava napadača da dođe do lopte. Sudija je u izvanrednom položaju odatle, nije zaklonjen i donosi odluku da je to kazneni udarac. Ubeđen da je to intenzitet. Igrač Partizana baulja za igračem više nego što trči i sudija donosi odluku koja je donela mnogo polemike zato što može da se diskutuje o njoj, ali niko ne može da kaže da je ovo očigledna greška sudije. Tako nije mislio VAR sudija (Srđan Jovanović) koji je mislio da je ovo jasna i očigledna greška. Intenzitet kontakta procenjuje sudija, a ne VAR sudija. VAR bi bio da je to bio penal bez kontakta, a nije - analizirao je Zdravko Jokić.

- Sudija je gledao VAR i promenio mišljenje, zašto? Ne znamo, možemo da pretpostavljamo jer se radi o autoritetu sudije što je normalno. Setite se našeg meča sa Švajcarskom kada Feliks Brih nije konsultovao VAR kada je bio prekršaj. Šta je zaključak? Mislim da je sudija trebalo da ostane pri svojoj odluci, a VAR da podrži sudiju - dodao je Jokić.

Zaključio je da je penal za Radnik dosuđen u nadoknadi vremena bila ispravna odluka sudijskog tima.

- Da li je igrač natrčao ili je koleno bilo ispred, ne možemo da vidimo. VAR se nije oglasio i za njih nije bilo dileme. Mislim da je igrač sprečio igrača u napredovanju - izjavio je sudijski analitičar.

Bonus video:

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.