DA LI ĆE IVANIĆ PONOVO IGRATI ZA CRNU GORU? To što su sad uradili navijači će ODJEKNUTI!
Navičači o potencijalnom povratku Mirka Ivanića u redove Crne Gore, Foto: Starsport©

oglasili se

DA LI ĆE IVANIĆ PONOVO IGRATI ZA CRNU GORU? To što su sad uradili navijači će ODJEKNUTI!

Deo navijača je rekao šta misli o povratku Mirka Ivanića u redove "sokolova"

Objavljeno:

Novi selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Robert Prosinečki izjavio je da će učiniti sve da u nacionalni tim vrati Mirka Ivanića.

Da podsetimo, Mirko Ivanić odbio je da igra za reprezentaciju Crne Gore kada je na programu bila utakmica protiv tzv. Republike Kosova u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Isto su uradili i tadašnji selektor Ljubiša Tumbaković i fudbaler Filip Stojković.

Sva trojica kao rođeni u Srbiji nisu želeli da igraju tu utakmicu, dok su preostala dvojica Adam Marušić, rođeni Beograđanin i Marko Simić iz Obrenovca, ipak odigrali taj meč koji je u Podgorici završen rezultatom 1:1 i pred praznim tribinama. Vukan Savićević, još jedan momak rođen u Srbiji, nije ulazio u igru na toj utakmici, ali je ceo meč proveo na klupi.

Mirko Ivanić ponovo u dresu Crne Gore?
Mirko Ivanić ponovo u dresu Crne Gore?foto: Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

U revanšu iste godine, na utakmici u Prištini tzv. Republika Kosovo pobedila je selekciju Crne Gore rezultatom 2:0. Bilo je nereda na tribinama između gostujućih i domaćih navijača. U toj utakmici za Crnu Goru su igrali: Petković (Mijatović), Marušić, Simić, Lagator, Bulatović, Vukčević, Šćekić, Boljević, Kosović (Bećiraj), Jovović (Janković), Mugoša. Na klupi je kao selektor sedeo Faruk Hadžibegić.

Pre nekoliko dana Robert Prosinečki, selektor Crne Gore, govorio je o mogućem povratku Mirka Ivanića u reprezentaciju.

Mirko Ivanić ponovo u dresu Crne Gore?
Mirko Ivanić ponovo u dresu Crne Gore?foto: EPA/ANTHONY ANEX

- Zvezda je moj klub i pratim sve što se tamo dešava. Ivanić je već godinama lider te ekipe i nema sumnje da bi nam takav igrač mnog značio u reprezentaciji - rekao je Prosinečki.

Međutim, samo dva dana posle izjave Roberta Prosinečkog usledilo je žestoko saopštenje navijača koji sebe nazivaju "Ultra Crna Gora".

- Povodom glasina koje su se danas pojavile u pojedinim medijima nakon izjave selektora Prosinečkog oko eventualnog povratka Ivanića u našu reprezentaciju dužnost nam je da javno iskažemo svoj stav. Do sada se nijednom selektoru nismo mešali u odluke, sadašnji izabranik ima našu podršku, ali za izdajnike našeg dresa povratka u reprezentaciju nema! Svako odgovara za svoje odluke a naš stav je jasan – izdajnik jednom – izdajnik za vazda - piše u saopštenju navijača.

Mirko Ivanić je od 2017. do 2019. upisao 15 utakmica u reprezentaciji Crne Gore, ali je u junu 2019. kao Srbin odbio da igra protiv tima tzv. Kosova, zbog čega više nikada nije pozivan u nacionalni tim "sokola".

Bonus video:

02:14

Ivanić posle poraza od Jang Bojsa

(Espreso/Kurir/Aleksandar Radonić/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.