PARTIZANOV ŠTOPER ĆE BITI BELIGIJANAC: Da li će crno-beli ovim potezom rešiti gorući problem?
Natan de Medina je rešenje Partizana na štoperskoj poziciji, Foto: Michael Titgemeyer / imago sportfotodienst / Profimedia

odluka

PARTIZANOV ŠTOPER ĆE BITI BELIGIJANAC: Da li će crno-beli ovim potezom rešiti gorući problem?

Poznato Partizanovo rešenje za poziciju u srcu odbrane

Objavljeno: 14:44h

Partizan će pojačanje na poziciji štopera pronaći u svojim redovima, piše "Mozzartsport".

Naime, u pitanju je Natan de Medina, koji bi mogao da bude starter u prvim takmičarskim utakmicama kalendarske godine.

Na to upućuje informacija da je u poslednjoj proveri tokom priprema, Belgijanac trebalo da formara tandem sa Svetozarom Markovićem, kao i da njih dvojica mogu da zaigraju zajedno 10. februara na gostovanju Javoru.

Natan de Medina dobija poverenje od Igora Duljaja
Natan de Medina dobija poverenje od Igora Duljajafoto: Starsport©

Medina i Marković su bili partneri u odbrani i u kontrolnim susretima sa lučanskom Mladosti i bugarskim Botevom iz Vrace, a kako je bilo planirano da počnu i u generalnoj probi sa AEZ-om velika je verovatnoća da tako bude i u Ivanjici.

Namerno, potenciramo u prošlom vremenu, jer je zbog nevremena u Limasolu meč otkazan.

Treneri imaju običaj da kažu kako tim projektovan za poslednju pripremu utakmicu ne mora da bude identičan onom u prvoj takmčarskoj. Izvesno ne bi bio, jer od 11 nagoveštenih za zakazanu, pa zbog provale oblaka otkazanu proveru na Kipru, neće svi na igrati na pročlećnoj premijeri. U ovom stavu nema bonusa, a neko mora da bude. Samo što to neće biti u odbrani.

Šef stručnog štaba Igor Duljaj želeo je da proba sledeći tim u okršaju sa AEZ-om: Jovanović – Stojković, Marković, De Medina, Antić – Ovusu, Natho – Kalulu, Zahid, Goh – Saldanja.

Natan de Medina dobija poverenje od trenera Partizana
Natan de Medina dobija poverenje od trenera Partizanafoto: Starsport©

Već za duel sa Javorom uskočiće bonus, a najveće šanse daju se Matiji Stjepanoviću, koji je igrao u 171. večiti derbi. U konkurenciji su još Samed Baždar i Nemanja Trifunović.

Što se Medine tiče, odmeniće, makar na početku ovog dela prvenstva, povređenog Nikolu Miličića, koji je doveden iz Radničkog 1923 i planiran je da bude bonus. Početkom priprema se povredio i zato će drugog štopera, dok se ne oporavi, igrati nekadašnji član Ajntrahta iz Braunšvajga. Dosad nije debitovao u Mozzart Bet Superligi, dok je u Kupu Srbije odigrao dve utakmice.

Bonus video:

03:13

Ivica Kralj Partizan

(Espreso/Mozzartsport/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.