FUDBALER ZVEZDE IMA MALARIJU: Šta će biti sa NJIM?
Edmund Ado ima malariju, Foto: FK Crvena zvezda

strašno

FUDBALER ZVEZDE IMA MALARIJU: Šta će biti sa NJIM?

Vezista Crvene zvezde oboleo u rodnoj zemlji, šta će biti dalje sa njegovim mandatom na Marakani?

Objavljeno: 12:13h

Da može da vrati vreme reprezentativac Gane Edmund Ado možda ne bi „pobegao“ iz aviona za Dansku, koji je januara 2022. godine trebalo da ga prebaci na potpisivanje ugovora sa Midtjilandom. Kao igrač u fokusu, posle odličnih izdanja u kvalifikacijama i Ligti šampiona, Edmund Ado je verovao da će, pre ili kasnije, dočekati dres Crvene zvezde.

Posebno što ga je tadašnji trener Dejan Stanković žarko želeo, opijen njegovim izdanjima upravo u dvomeču sa crveno-belima, kasnije i zagrebačkim Dinamom. Zadržao je visok standard Edmund Ado i u Ligi šampiona, čak uspeo na Santjago Bernabeu u dresu Šerifa da nadigra Luku Modrića i Krosa...

Edmund Ado ima malariju
Edmund Ado ima malarijufoto: Starsport©

Zvezda ga je želela, želeo je on u Crvenu zvezdu. Ostatak priče znate... Preko Spartaka, i posle silnih peripetija pravne priprode, Edmund Ado je ovog leta konačlno dočekao predstavljanje na Marakani. Imao je sve potrebne atribute da nadomesti odlazak veterana Sekua Sanogoa, posebno što je Dejan Stanković u njemu video blago. To te mere da se u neformalnim razgovorima šalio sa pojedinim novinarima da će im platiti vikend u Milanu, samo ako za vreme njegovog mandata Edmund Ado potpiše za Zvezdu.

Barak Bahar nije mislio tako. Posle pripremnog perioda na Zlatiboru i Sankt Peterburgu, izraleski stručnjak je precrtao mladog zadnjeg veznog. Nije stigao Ado ni da debituje za Crvenu zvezdu, a teško će i Vladan Milojević imati prililku da mu rehabilituje karijeru. Makar u biližoj budućnosti.

Edmund Ado ima malariju
Edmund Ado ima malarijufoto: FK Crvena zvezda

Tokom odmora u Gani Edmund Ado se zarazio malarijom, i ostao uskraćen za mogućnost da se nametne novom šefu stručnog štaba na Kipru. Doputovao je vezista rođen 2000. godine u Beograd, ali i dalje u periodu inkubacije. Prema pojedinim informacijama on će početi sa laganim treninzima za nekoliko dana.

Za takmičarski fudbal biće najranije spreman početkom marta. Jasno je da u toku šampionske borbe sa Partizanom, Vladan Milojević neće imati mogućnost da razigrava Ada. Pitanje je ko će biti spreman da mu oživi karijeru, kada se zna da je tokom poslednjih dve godine imao samo šest meseci takmićarskog fudbala u dresu subotičkog Spartaka.

Bonus video:

00:23

Koreografija Crvena zvezda Mančester siti

(Espreso/Mozzartsport/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.