ZVEZDA BI MOGLA DA ZARADI 30 MILIONA EVRA: I ne, ova priča nema veze sa MIJATOVIĆEM I NEDELJKOVIĆEM!
Crvena zvezda bi potencijalno mogla da zaradi 30 miliona evra na strancima, Foto: Starsport©/Dimitrije Vasiljević

zanimljivo

ZVEZDA BI MOGLA DA ZARADI 30 MILIONA EVRA: I ne, ova priča nema veze sa MIJATOVIĆEM I NEDELJKOVIĆEM!

Crvena zvezda bi potencijalno mogla da zaradi 30 miliona evra na strancima

Objavljeno:

Kup afričkih nacija i Aziski kup, koji se trenutno igraju, mogli bi da donesu višestruku korist Crvenoj zvezdi koja na pomenuta dva takmičenja ima nekolicinu igrača!

Žan Filip Kraso je postigao pogodak u prvom kolu za Obalu Slonovače, Hvang In-Beom je upisao gol i asistenciju za Južnu Koreju, dok su Naser Điga, Kings Kangva i Osman Bukari takođe sa svojim reprezentacijama.

Nema sumnje da će neko od njih u zimskom prelaznom roku napustiti Zvezdu, što je već indirektno i najavljeno rečima da će se igrački kadar rasteretiti radi "mira u svlačionici, a najbliži odlasku svakako je Bukari - strelac dva gola u Ligi šampiona.

Osman Bukari napušta Zvezdu?
Osman Bukari napušta Zvezdu?foto: Starsport

Crveno-beli bi za momka iz Gane mogli da inkasiraju oko 10 miliona evra, kolika je cifra o kojoj se nezvanično priča i koja je usmeno "postavljena" pred čelnike srpskog šampiona. Kada dođe ona kokretna, nema sumnje da će transfer uslediti.

Iako prema Transfermarktu vredi pet, Zvezda za Hvanga već sada nezvanično ima ponude od osam miliona. Takođe usmene! Biće srpski šampion na slatkim mukama da zadrži svoje najskuplje pojačanje, mada "ne gori pod nogama" i ne moraju da ga prodaju.

Điga je na Marakanu stigao za 200.000 evra, a mogao bi da ode za pet miliona. Verovatno i za više, ali reprezentativac Burkine u svom ugovoru ima klauzulu da može da ode ukoliko neki klub za njega da 5.000.000.

Naser Điga na ceni
Naser Điga na cenifoto: Starsport

Kraso je besplatno stigao u Zvezdu letos, sada za njega crveno-beli imaju ponudu, doduše usmenu, tešku četiri miliona. Pominjao se nedavno Bešiktaš, međutim, nije jedini klub koji ga želi. Čeka se ona zvanična kako bi uprava kluba procenila da li je vreme za prodaju. A sudeći po uvodnoj partiji na KAN, ona će brzo stići u pisanoj formi.

Kings Kangva nije bio "miljenik" startog trenera Baraka Bahara, ali i dalje je na ceni. Odbila je Zvezda tokom jeseni tri miliona za njega, tražili su ga klubovi iz Premijer lige i Serije A, dok je ista cifra i dalje na stolu kada je u pitanju reprezentativac Zambije.

King Kangva bi mogao da napuni Zvezdinu kasu
King Kangva bi mogao da napuni Zvezdinu kasufoto: Starsport

Da se razumemo, neće Zvezda prodavati svu petoricu stranaca ove zime - ali je činjenica da bi za pomenuti petoricu mogli da izvuku oko 30 miliona evra. Čak tri puta više od onoga koliko su u njih uložili.

Bonus video:

00:56

Zvezda predstavila Topića

(Espreso/Telegraf/M.M/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.