PROMENE PRED EURO: Češka ima novog selktora!
Česi imaju novog selektora, Foto: Michal Cizek / AFP / Profimedia

promene

PROMENE PRED EURO: Češka ima novog selktora!

Česi imaju novog selektora

Objavljeno:

Fudbalski savez Češke imenovao je Ivana Hašeka za novog selektora. Hašek je potpisao ugovor do novembra 2025. godine, s mogućnošću produžetka saradnje ukoliko se Češka kvalifikuje za Svetsko prvenstvo 2026. godine, objavio je predsednik Saveza, Petr Foušek.

Hašek se izrazio počašćenim povratkom na klupu nacionalnog tima, kojim je već rukovodio u periodu od 2009. do 2010. godine, vodeći ekipu u pet utakmica.

On preuzima poziciju od Jaroslava Šilhavija, koji je podneo ostavku 20. novembra nakon poslednje utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, gde je Češka ostvarila pobedu nad Moldavijom rezultatom 3:0.

Iako se Češka osigurala osmo uzastopno učešće na Evropskom prvenstvu, loše igre u kvalifikacijama izazvale su kritike na račun Šilhavija. Ekipa je zauzela drugo mesto u Grupi E, iza Albanije.

Hašek (60) je igrao 56 puta za reprezentaciju Čehoslovačke od 1984. do 1994. godine, postigavši pet golova. Karijeru trenerskog posla obavljao je u Češkoj, Japanu, Francuskoj i na Bliskom istoku, a poslednje trenersko angažovanje imao je sa reprezentacijom Libana 2022. godine.

Češka će započeti takmičenje na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj 18. juna, susrećući se sa Portugalom u Grupi F, gde su još i Turska, kao i jedna reprezentacija koja će se kvalifikovati kroz baraž u martu.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.