LEGENDARNI TOPIĆ POKRENUO RASPRAVU: Atletičari se pobunili što je Ljajić izabran za najboljeg sportistu Pazara!
Na udaru: Adem Ljajić, Foto: Starsport©

koji su parametri?

LEGENDARNI TOPIĆ POKRENUO RASPRAVU: Atletičari se pobunili što je Ljajić izabran za najboljeg sportistu Pazara!

Elzan Bibić je osovjio bronzu na EP, ali su se više cenili Ljajićevi rezultaati sa FK Novi Pazar

Objavljeno: 13:52h

Adem Ljajić se leta ove godine vratio u FK Novi Pazar i odličnim igrama zavredeo nagradu za sportistu grada 2023. Međutim, ne misle svi da je ova odluka pravedna.

Legendarni srpski atletičar Dragutin Topić smatra da je priznanje moralo da ode u ruke trkača Elzana Bibića koji je ove godine osvojio bronzanu medalju za Srbiju na Evropskom prvenstvu u Istanbulu.

- Nekako sa setom moram da napišem sledeće: ovaj momak je najbolji atletičar Srbije, osvojio je medalju na prvenstvu Evrope za našu Srbiju, ali to mu nije dovoljno da bude najbolji sportista svog grada. Ima boljih, valjda... Ako je tako, svaka čast laureatima, Za mene si najbolji, no ja sam subjektivan, i slabo poznajem sport - napisao je Topić.

Dragutin Topić
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Njegovu poruku prokomentarisao je Strahinja Jovančević, takođe srpski atletičar, skakač u dalj. - Bibić je predstavljao 2023. godine svoju zemlju i svoj grad u celom svetu na najbolji mogući način, a dotični fudbaler samo klupske boje na lokalnom nivou. Ne mogu ni da se porede - konkretan je bio Jovančević.

Direktan je bio i triatlonac Ognjen Stojanović koji je detaljno objasnio ovakav izbor i status sportova u Srbiji:

- Sport izdržljivosti, i discipline koje spadaju u to, u Srbiji su praktično nevidljive, kakvi god rezultati se postigli... Niti postoji neka kultura/tradicija (naš mentalitet nije baš pogodan za sport izdržljivosti) niti su javno mnjenje i mediji sposobni realno da sagledaju (tj. totalno su neupućeni) i kada se postignu neki zapaženiji rezultati. Tako da ne čudi da fudbaler prosečnog nacionalnog ranga dobija nagradu ispred atletičara visokog internacionalnog ranga.

Javio se i sam Elzan Bibić koji se zahvalio Topiću na poruci:

- Veliko hvala na lepim rečima, veliki Tope.

Neki u komentarima na Topićevu objavu komentarišu da je Ljajić imao mnogo veću konkurenciju nego Bibić, a pominje se i Hamad Međedović koji je osvojio NextGen ATP Finale za najbolje mlade tenisere sveta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.