VAZURA OTKRIO OSTAJU LI DULJAJ I SALDANJA, TRAŽENA ČETVORICA IGRAČA PARTIZANA: "Bilo bi suludo!" (VIDEO)
Ima li Igor Duljaj podršku uprave Partizana?, Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

otvorio karte

VAZURA OTKRIO OSTAJU LI DULJAJ I SALDANJA, TRAŽENA ČETVORICA IGRAČA PARTIZANA: "Bilo bi suludo!" (VIDEO)

Verovali smo da treba da mu damo prostora, da napravimo tim po njegovim željama i Ivice Kralja - istakao je generalni direktor Partizana

Objavljeno: 14:36h

FK Partizan je održao ceremoniju na kojoj je promovisan klupski kalendar za 2024. godinu, a tom prilikom generalni direktor Miloš Vazura je govorio za medije na razne teme.

Prvo se osvrnuo na učinjeno na terenu u prvom delu sezone.

- Završili smo katastrofalno kvalifikacije, radili smo rekonstrukciju celog tima, doveli smo 11 igrača, sve na vreme. Zahid je došao poslednji. Ispali smo iz Evrope i sve je delovalo crno i vama novinarima i svim kritičarima Partizana. Završili smo polusezonu pobedom u derbiju, što je najslađe. Bitno mi je što smo prvi, a naravno dugo nismo pobedili u derbiju, što mi je bitnije - započeo je Vazura.

Odgovorio je na spekulacije oko odlaska Igora Duljaja.

- Što se tiče spekulacija za trenera, on je tu da dâ izjavu. Kada smo završili sezonu kao četvrti i kada su svi verovali da ćemo da menjamo trenera, što bi sad kad je prvi? Bilo bi suludo. Igor Duljaj je trener Partizana, nismo pričali ni sa kim. Doneli smo odluku u junu da će da ostane i dali mu poverenje da nastavi da radi, jer je došao u jednom teškom trenutku za Partizan kad smo ispali iz Lige konferencija od Šerifa, kada se povukao Gordan Petrić. Verovali smo da treba da mu damo prostora, da napravimo tim po njegovim željama i Ivice Kralja. Mislim da smo to uradili dobro i mislim da igramo dobro u domaćem šampionatu.

Vazura je potvrdio da je produžena saradnja sa sponzorom Ziđinom, a novinare su, logično, najviše zanimali planovi u zimskom prelaznom roku.

- Znam da javnost, kao i navijači vole da dovedemo 23 igrača, ali jednostavno to nije ni dobro ni moguće. Došlo je 11 igrača, u razgovoru sa sportskim direktorom i trenerom, oni znaju koje još pozicije fale, to nije mnogo igrača, već 2-3. Još, ako neko ode.

Miloš Vazura, Igor Duljaj
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Istakao je Vazura da je prioritet krilni napadač.

- Znamo neku poziciju koju sigurno dovodimo, a to je krilni napadač, tražimo i skautiramo duže vremena, videćemo kakve su nam mogućnosti i koliko ćemo da imamo para da uložimo u takvog igrača.

Generalni direktor je rekao da Mateus Saldanja ostaje definitivno.

- Partizan je uložio dosta para u julu, kupio je par igrača, ali i kad dođu besplatno, to nije besplatno, pošto traže veće plate. Ne smemo da žurimo i pravimo greške. Nismo ih napravili u julu, iako su nas kritikovali da je Partizan doveo igrača koji je u Azerbejdžanu dao jedan gol, sad isti ti mediji pišu da je na izlaznim vratima. Neće otići iz Partizana, ostaje, kao i ceo kostur tima.

Mateus Saldanja
foto: Starsport©

Biće odlaska iz Humske kako bi se obezbedila finansijska stabilnost.

- Ono što želimo da prodamo, to smo želeli da uradimo i u julu, tako da očekujemo da u ovom prelaznom roku prodamo te igrače i obezbedimo finansijsku stabilnost. Ima par igrača kojima ističe ugovor u julu i sa kojima ćemo razgovarati kad prođu praznici.

Za sada nema zvaničnih ponuda, ali ima raspitivanja za četvoricu igrača.

- Imamo klubova koji su zainteresovani, ali nemamo zvanične ponude. Imamo usmene za Saldanju, Ilića, Svetu Markovića i Belića, ali za sada to ništa nije ozbiljno, kada bude bićete obavešteni.

Zahvalio se Vazura državi na finansijskoj pomoći.

- Uspeli smo da izađemo na kraju sa platama, zahvaljujući državi, želim da im se zahvalim na pomoći. Sada moramo sami da uradimo, da napravimo transfere koji neće remetiti klub, kako bi obezbedili finansije. Niko neće otići bez odoborenja sportskog direktora i stručnog štaba - zaključio je Vazura.

Bonus video:

00:22

171. večiti derbi - slavlje fudbalera Partizana

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.