DULJAJ SE JAVNO POŽALIO: "Vređa mi inteligenciju, priča da imam njegovu podršku, a PREGOVARA SA DRUGIM trenerima!"
Igor Duljaj, Foto: Starsport©

oseća se izdanim

DULJAJ SE JAVNO POŽALIO: "Vređa mi inteligenciju, priča da imam njegovu podršku, a PREGOVARA SA DRUGIM trenerima!"

Rekli bi da je sve postignuto dovoljno da Igor Duljaj dobije poverenje uprave Partizana i za prolećni deo sezone, ali...

Objavljeno: 08:58h

Partizan je imao nesiguran početak sezone u Superligi Srbije, u Evropi se provukao protiv Sabaha pa doživeo blamažu protiv Noršelenda i mnogi su već tada tražili smenu Igora Duljaja koji se pravdao da sa velikim delom ekipe nije prošao cele pripreme.

Trener crno-belih je "preživeo" na klupi i nanizao 13 pobeda u domaćem prvenstvu (dosta minimalnih, doduše) i "Parni valjak" je zaseo na prvo mesto, a Duljaj učvrstio svoju poziciju.

Međutim, onda se desio katastrofalan poraz u Humskoj od TSC-a (0:4), pa mučenje sa Grafičarom u Kupu i prolaz tek na penale, a pred 171. prvenstveni večiti derbi, Partizan je u kratkom roku sa +6 otišao na -2 u odnosu na Crvenu zvezdu.

A onda je Duljajeva ekipa po ko zna koji put iznenadila. Kada su svi očekivali trijumf skupljeg i iskusnijeg tima Zvezde, crno-beli su slavili i osvojili takozvanu jesenju titulu.

FK Partizan, FK Crvena zvezda, 171. večiti derbi
foto: Starsport

Rekli bi da je ovo dovoljno da Igor Duljaj dobije poverenje i za prolećni deo sezone, ali on je u intervjuu za B92.net otkrio da to ne oseća.

- Postoje neke stvari koje moraju prvo da se reše u klubu - rekao je Duljaj na pitanje o pojačanjima, pa pojasnio.

- Ja ne vodim politiku kluba, niti je to deo mog posla, ali jednostavno moramo da znamo da ja već sada imam imena koji su igrači koji bi trebalo da još pojačaju konkurenciju. Međutim, postoje neke stvari koje moraju prvo u klubu da se reše da bi mogli igrači da dođu.

- Već u ovom trenutku dok pričamo, postoji pet kandidata za trenera Partizana. I onoga dana kada sam došao i tada su bili kandidati. To nije nikakva tajna, to je sve legitimno i uvek se čeka da se nešto dogodi da neko dođe u Partizan. To je legitimno pravo da Partizan zaštiti sebe u slučaju loših rezultata da mora da dođe do nekih promena. Partizan je isuviše veliki klub da bih se ja igrao sa Partizanom ili bilo ko da se igra. Niti sam u situaciji da ucenjujem Partizan. Moramo da igramo otvorenih karata, šta je to što je najbolje za Partizan?

Igor Duljaj
foto: Starsport©

Otkrio je Duljaj da ga nešto u ovom odnosu ipak boli.

- Neki put mi neko vređa inteligenciju, priča da imam njegovu podršku, a istovremeno pregovara sa drugim trenerima. Ja nisam u toj meri sujetan čovek, samo ne volim tu vrstu manipulacija ili neiskrenosti. Tako da, Partizan je iznad svih, Partizan je stvorio mene, Partizan je napravio mene i šta god da ja uradim, ja nikada neću moći da vratim Partizanu ono što je meni Partizan dao. Tako da iz poštovanja prema Partizanu, moramo da budemo iskreni, da budemo otvoreni, da vidimo šta je to što je najbolje za fudbalski klub Partizan - rekao je bivši vezista.

Bonus video:

01:40

Jovanović: Partizan je veliki klub i mora da se poštuje

(Espreso/B92/Preneo: N.Đ)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.