IGOR DULJAJ SE DIVI ŽELJKU OBRADOVIĆU: Sedeo sam blizu i bilo me SRAMOTA da mu se obratim...
Igor Duljaj/Željko Obradović, Foto: Starsport©

trema

IGOR DULJAJ SE DIVI ŽELJKU OBRADOVIĆU: Sedeo sam blizu i bilo me SRAMOTA da mu se obratim...

Duljaj je podsetio da jesenja titula nije trofej

Objavljeno:

Igor Duljaj je imao vrlo burnu polusezonu kao trener Partizana. Dosta igrača nije prošlo kompletne pirpreme, finansijska situacija u klubu je (bila) loša, doživljena je blamaža protiv Noršelenda...

Ipak, crno-beli su pod Duljajem iskoristili ekspresnu eliminaciju iz Evrope i uspeli, uz nekoliko tesnih trijumfa, da uđu u seriju pobeda koja ih je dovela na lidersko mesto Superlige Srbije. Onda je usledio bolan poraz od TSC-a u Humskoj (0:4) pa još nekoliko kikseva i prva pozicija je prepuštena najljućem rivalu, Crvenoj zvezdi.

Činilo se da Partizan nije mogao u gorem trenutku da uđe u 171. prvenstveni večiti derbi, ali je protivno očekivanjima pobedio i osvojio titulu jesenjeg šampiona. Međutim, ta titula nije trofej, a na to je Duljaj podsetio gostujući u emisiji "Jutro" na TV Prva.

- Ne znam šta znači jesenja titula. Ne znam ko je to izmislio. To ništa ne daje. Samo da budete mirni dok ne dođe prva utakmica. Svetstan sam da prvi put kad dođete do nekog neuspeha sve ovo pada u vodu. Bitno je da budemo jedinstveni, da znamo šta hoćemo, ne da obećavamo nešto što ne možemo da ispunimo. Evropa je mnogo iznad nas. To se vidilo i u slučaju Partizana i drugih klubova. Ko god kaže drugačije... - istakao je trener Partizana.

Igor Duljaj
foto: Starsport©

Otkrio je i da mu je inspiracija kolega iz crno-bele porodice, trener košarkaškog kluba Željko Obradović.

- Imam veliku želju da sednem i popričam sa njim. Sedeo sam blizu i bilo me sramota da mu se obratim tokom utakmice. Gledao sam kako komunicira sa igračima, kako vodi utakmicu. Kad je neko devet puta bio prvak Evrope, to govori ko je Željko Obradović - rekao je Duljaj.

KK Partizan, Košarka, Željko Obradović
foto: Starsport

Bonus video:

01:40

Jovanović: Partizan je veliki klub i mora da se poštuje

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.