DULJAJ POBEDIO ZVEZDU, ALI SVESTAN SITUACIJE: Da vidimo šta ćemo i kako ćemo...
Igor Duljaj, Foto: Starsport

sportski

DULJAJ POBEDIO ZVEZDU, ALI SVESTAN SITUACIJE: Da vidimo šta ćemo i kako ćemo...

Strateg crno-belih iskren posle velike pobede

Objavljeno: 20:30h

Fudbaleri Partizana su osvojili titulu jesenjeg šampiona Superlige Srbije, pošto su na svom terenu savladali Crvenu zvezdu sa 2:1 u 171. večitom derbiju.

Trener crno-belih Igor Duljaj je bio vidno zadovoljan nakon velike pobede koja mu je možda i sačuvala mesto na klupi.

- Pa dobro, dva puta smo promašili, ali došli smo na pravo mesto, a to je stadion Partizana, gde se odigrala veličanstvena utakmica. Hoću da pozdravim sve učesnike utakmice, kolegu iz Zvezde, igrače Zvezde, dosta njih poznajem, moje igrače, stručni štab i predivnu publiku koja je došla. Mislim da su imali šta da vide, imali su dosta šansi sa obe strane - rekao je Duljaj po završetku meča za "Arenasport".

Detalj sa 171. večitog derbija
Detalj sa 171. večitog derbijafoto: Starsport

Uspeo je da skine pritisak sa igrača...

- Da ponovim još jednom, radili smo neke detalje pre podne, na dan utakmice, kako želimo da uđemo u igru, mislim da smo u tome u nekim delovima utakmice uspeli protiv Zvezde. Mislim da je najveći uspeh u želji igrača da pobede utakmicu, a ono što je interesantno je da im nisam nabijao pritisak, nisam im držao govore, samo sam im davao neke stvari na koje moraju da obrate pažnju. Skinuo sam pritisak, on je bio na strani Zvezde, jer su bila prevelika očekivanja. Hvala im što su upriličili da utakmica bude interesantna sa obe strane, padali su golovi i bilo je dosta šansi.

Otkrio je da je imao dosta problema pred derbi.

- Znate kako, imali smo dosta problema. Nisam pričao o tome. Severina je odradio četiri treninga, imao povredu zadnje lože. Mnogo je teško ući u igru. Neke izmene smo morali da pravimo, jer su igrači tražili. Nije lako da igrači igraju po 90 minuta svaki meč. Zvezda nas je dugim loptama saterala na nekih 30 metara od gola. U takvoj situaciji moramo da imamo visoke igrače da neutrališu opasnost. Mi smo dugim loptama tražili Nikolića, koji može da zadrži loptu. Ono što je najvažnije, tri boda, ništa ne znači. Za mene jesenji prvak ništa ne znači. Slovo na papiru. Ništa to ne donosi, meni lično. Došlo je vreme da vidimo kakve će biti odluke kluba, kako ćemo dalje. Da vidimo šta ćemo i kako ćemo.

Upitan je na koga je tačno mislio.

- Mislim na sve.

Bonus video:

01:09

Hvang gađan petardama

(Espreso/Arenasport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.