JEDAN BOD, ALI KASA PUNA: Evo koliko je Zvezda zaradila od Lige šampiona!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: FK Crvena zvezda

lova do krova

JEDAN BOD, ALI KASA PUNA: Evo koliko je Zvezda zaradila od Lige šampiona!

Pobeda u grupi LŠ ove sezone vredi 2,8 miliona pa je jasno da se moglo znatno više, ali i ova suma je izvrsna za naše prilike

Objavljeno:
Nedeljko Đukić

Fudbaleri Crvene zvezde su sa samo jednim osvojenim bodom imali najgori učinak u grupnoj fazi Lige šampiona 2023/24, mada treba imati u vidu da je ovo logično zavisilo i od kvaliteta protivnika u grupi.

Zna se i da svaki bod u elitnom takmičenju vredi pravo bogatstvo, bar za klubove iz slabijih liga, ali i pored činjenice da je osvojila samo jedan, Zvezda je zaradila ogroman novac od Lige šampiona.

Union Berlin je takođe bio bez pobede (dva remija), a Antverp je pobedom nad Barselonom u finišu stigao do tri boda, ali su i Nemci i Belgijanci iza beogradskog kluba na listi UEFA zarada u dosadašnjem toku sezone.

Kao što smo pisali ranije, crveno-beli su od samog učešća u grupnoj fazi LŠ unapred mogli da računaju na 15.640.000 evra. A za bod osvojen protiv Jang Bojsa u Beogradu dobijeno je još 930.000.

Pobeda u grupi LŠ ove sezone vredi 2,8 miliona pa je jasno da se moglo znatno više, ali i ova suma je izvrsna za naše prilike.

FK Crvena zvezda, FK Mančester siti, Liga šampiona
foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kada ovome dodamo bonus koji se klubovima deli na osnovu desetogodišnjeg koeficijenta u UEFA takmičenjima, a iznosi 30% od ukupnog nagradnog fonda (oko 600 miliona evra) koji u Zvezdinom slučaju iznosi 7.959.000 evra, dobijamo da je klub iz Ljutice Bogdana od UEFA prihodovao 24.529.000 evra.

A tu je i zarada od televizijskih prava koja svakom klubu u eliti zavisi od vrednosti TV tržišta, zatim zarada od prodaje ulaznica - Zvezda je skoro pa napunila stadion "Rajko Mitić" tri puta...

Sveukupno, zarada prvaka Srbije od LŠ može da iznosi i više od 30 miliona evra.

Podsetimo, Zvezda je na pojačanja potrošila 12.400.000 evra, ali je i zaradila okruglo 13 miliona evra od čega osam na Strahinji Erakoviću.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

00:23

Koreografija Crvena zvezda Mančester siti

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.