GVARDIOLA SA OSMEHOM PRIČAO O ZVEZDI: "Oni su institucija, osvojili su Ligu šampiona!"
Gvardiola je bio dobro raspoložen, Foto: Starsport©

liga šampiona

GVARDIOLA SA OSMEHOM PRIČAO O ZVEZDI: "Oni su institucija, osvojili su Ligu šampiona!"

Zvezda sutra dočekuje šampiona Evrope

Objavljeno:

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola održao je zanimljivu konferenciju za medije pred meč sa Crvenom zvezdom u 6. kolu grupne faze Lige šampiona.

Njegovu ekipu sutra od 18.45 sati očekuje okršaj na stadionu „Rajko Mitić“ koji će, prema svim najavama, biti ispunjen do poslednjeg mesta.

Mančester siti je uverljivo prvi u grupi i u Beogradu će biti bez Erlinga Halanda, Žeremija Dokua, Kevina de Brujnea, Edersona...

Upravo je izostanak Kevina de Brujnea, kojeg nema neko vreme, dosta veliki hendikep za "građane".

"Naravno da preferiram da je tu. Ali, mi smo tim, ali s obzirom na to da ga još uvek nema, moramo da se suočimo sa tom situacijom", kazao je Gvardiola.

Uprkos tome što su rezultati pomalo izostali u poslednje vreme, Gvardiola je zadovoljan nastupima njegove ekipe.

"Da, srećan sam kako igramo, može biti bolje. Možemo bolje na polju rezultata. Srećni smo što smo ovde, što smo se kvalifikovali i što igramo protiv velikog tima. Protiv kluba koji je veliki, osvojio je Ligu šampiona sa nekim sjajnim igračima poput Siniše Mihajlovića. Srećni smo što smo ovde".

Zdravstvena situacija Erlinga Halanda?

"Vratiće se u četvrtak i videćemo. Ne znam da li će se vratiti protiv Kristal Palasa".

Siti ima dosta problema sa povredama, ali i pojedini članovi ekipe koja je prošle sezone osvojila triplu krunu više nisu tu, poput Ilkaja Gundogana.

"Jedan poraz i odmah propast. Nije baš tako... Navikli smo navijače na pobede, to je suština... Nismo uspeli da pobedimo četiri meča u nizu pre Lutona, ali smo za Zvezdu spremni i pokušaćemo da budemo prvi tim iz Engleske sa šest pobeda u grupnoj fazi. Zvezda je institucija, ovde je uvek pritisak...

Pep Gvardiola
foto: Starsport©

Da li je sutra prilika za eksperimente?

"Ne, pripremili smo utakmicu i naravno da ćemo zameniti neke igrače, ali imali smo svaka tri dana utakmice, to je naporno stoga se radujem da ćemo sutra imati priliku da damo šansu nekim igračima koji su manje igrali".

Mnogo lepih stvari je već pričao o Srbiji, o gostoprimstvu, da li je u planu da se poseti neki restoran ako bude vremena?

"Nemamo vremena. Ne možemo da odemo u restoran na muziku, na ples. Ali, možda ću leti imati priliku da dođem".

Verovatno znate kakva je atmosfera na stadionu, šta očekujete u tom smislu? Takođe, od sledeće godine ide novi format Lige šampiona...

"Prilagodićemo se tome sledeće sezone. Nadam se da ćemo biti opet prisutni jer ćemo morati mnogo da se borimo da to i ostvarimo. Očekujem napetu atmosferu, igrači i mi treneri volimo da doživimo ovakvu atmosferu. Znam, pre mnogo godina sam dolazio ovde. Bilo je jako lepo i prijatno".

Veliki ste prijatelj Svetislava Pešića, da li ste održali kontakt sa njim? Kako se sećate vaše utakmice ovde sa Barselonom?

"Očekujem prijatnu i lepu atmosferu... Neverovatno je kako je Pešić još uvek prisutan sa svojom energijom. Doneo je prvi trofej Barseloni u šampionatu. Imam lepa sećanja na njega. Bili smo u kontaktu kada smo zajedno boravili u Minhenu. Sada više nismo u kontaktu, ali ako će videti ovu konferenciju, želim da ga pozdravim. Znam da je ostvario veliki rezultat na Mundobasketu, jeste ostario, ali i dalje ima veliku energiju. Viče na igrače i dalje. Velika je legenda".

Kakva je priprema za ovaj meč budući da on za Siti nema rezultatski značaj?

"Pripremam se na isti način. Igrači moraju da pruže dobru igru i moraju da budu dobri u teškim i u povoljnim trenucima. Pripremamo se kao za prvu utakmicu u Mančesteru", rekao je Gvardiola.

Bonus video:

00:29

Grobari obeležavaju godišnjicu smrti Ivana Perovića

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.