UVREDOM GA UBIO U POJAM, SAD SE KAJE I TRAŽI OPROŠTAJ: "Rekao sam mu: 'TVOJA ŽENA...' a on me tako pogledao..."
Filipe Luis, Foto: ALEJANDRO PAGNI / AFP / Profimedia

latino trikovi

UVREDOM GA UBIO U POJAM, SAD SE KAJE I TRAŽI OPROŠTAJ: "Rekao sam mu: 'TVOJA ŽENA...' a on me tako pogledao..."

Još bizarnije je da iza svega stoji Di Marijin saigrač iz reprezentacije Argentine

Objavljeno: 12:51h

Kada se završi karijera i počne svođenje računa, žali se za propuštenim šansama da se osvoje izvesni trofeji, ali i za ponekim postupcima.

Fudbalerima iz Latinske Amerike odrastanje u bedi obično usadi motiv da uspeju po svaku cenu, a neretko im je fudbal spas. I onda su spremni na svakakve trikove, samo da ostvare cilj, bez obzira što su ujedno duboko religiozni. Posle iskrene molitve, spremni su na provociranje rivala, simuliranje prekršaja, obmanjivanje sudija, pa i da se dobije običan aut, a kamoli značajnija odluka.

Jedan od onih koji je svoje nesporne igračke kvalitete nadogradio ovakvim "veštinama" je bio Filipe Luis (38), sveži fudbalski penzioner, a nekada pouzdani desni bek Deportivo La Korunje, Atletiko Madrida i Flamenga između ostalih.

Filipe Luis
foto: EPA/Rodrigo Jimenez

Brazilac je na vrhuncu bio u Atletiku čiji je ceo tim pod vođstvom Dijega Simeona izrazito čvrst, ali i prljav, ali Luis nije trikove učio samo od legendarnog "Čoloa".

Filipe je za "Charla podcast" otkrio zbog čega se najviše kaje iz svoje 20 godina duge karijere. A vezano je za Serhija Aguera, Anhela Di Mariju i njegovu suprugu Horhelinu Kardoso.

- Otvoriću svoje srce i reći o najvećem žalu u mojoj karijeri. Ako postoji nešto zbog čega zaista žalim što sam uradio, a voleo bih da se vratim u prošlost i da to ne uradim, to je bilo protiv Anhela Di Marije - počeo je priču Luis.

Filipe Luis, Anhel Di Marija
foto: EPA/Chema Moya

- Stigao sam u Atletiko Madrid i igrali smo protiv Real Madrida. Kun Aguero mi je rekao: "Filipe, ako mu se "uvučeš", izgubiće se, neće ga biti u igri. Prvom prilikom pričaj s njim o njegovoj ženi."

- I došao sam do Di Marije i rekao mu: „Tvoja žena...", ne znam šta. Psovao sam ga, izgovorio ime njegove žene... I tako me je pogledao, bio je užasnut, pokunjen, dobio sam sve duele. Zaista nije imao dobar učinak.

Međutim, brazilski bek se ubrzo nije osećao dobro.

- Došao sam kući i toliko sam zažalio. Slušaj, Di Marija... hiljadu izvinjenja, prijatelju, izvini što sam ti to uradio - rekao je pokajnički Filipe Luis.

Uprkos provokacijama Luisa koje su izbacile iz takta Di Mariju, Real Madrid je tog novembra 2010. pobedio Atletiko golovima Karvalja i Ezila sa 2:0.

Bonus video:

00:40

Real dočekan zvižducima

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.