TOTENHEM ISKALIO BES NA NJUKASLU: "Sparsi" se igrali fudbala i RAZBILI "Svrake!"
Slavlje fudbalera Totenhema, Foto: Paul Terry / Zuma Press / Profimedia

premijer liga

TOTENHEM ISKALIO BES NA NJUKASLU: "Sparsi" se igrali fudbala i RAZBILI "Svrake!"

"Pevci" ponovo lete

Objavljeno: 23:02h

Fudbaleri Totenhema deklasirali su Njukasl rezultatom 4:1 u derbi meču 16. kola Premijer lige.

"Sparsi" su tako upisali prvi trijumf posle pet mečeva, trenutno su peti sa 30 osvojenih bodova. Što se tiče "Svaraka", one su posle drugog uzastopnog poraza ostale na poziciji sedam sa 26 bodova.

Totenhem je bio veoma opasan na početku meča, opsedao je gol rivala, a onda je pravo niotkuda odjeknula kontra Njukasla. Entoni Gordon je ubacio loptu, Ben Dejvis ju je dodirnuo taman koliko treba i prevario Aleksandera Isaka koji nije mogao da iskontroliše loptu, pa je šansa otišla u nepovrat.

Domaćin je do zasluženog vođstva stigao u 28. minutu, Hjon-min Son je sjajno promešao Kirana Tripijea, a potom asistirao Destiniju Udogiju koji vara Martina Dubravku za 1:0.

U 38. minutu bilo je 2:0. Son je ponovo nadigrao Tripijea i ubacio loptu sa leve strane, ovog puta Rišarlisonu, koji se lepo snašao i pogodio mrežu gostiju.

Totenhem je pitanje pobednika rešio u 60. minutu. Pedro Poro je "Bekamovskim" pasom pronašao Rišarlisona, koji je lepo primio loptu i kroz noge Dubravke je poslao u mrežu.

Imao je domaćin potom nekoliko zicera, ali nikako nije mogao do novog gola sve do 85. minuta. Poro je lepo izbacio Sona, kojeg je golman gostiju oborio, a sudija Kris Kavana dosudio penal. Son ga je izveo i postigao zasluženi gol za 4:0.

Njukasl je uspeo da smanji i ublaži poraz pogotkom Žoelintona u 91. minutu posle velike greške domaćih igrača.

U narednom kolu Totenhem gostuje Notingem Forestu, dok će Njukasl igrati protiv Fulama na svom terenu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.