"RADE BOGDANOVIĆ LAŽE, JA SAM BIO PIKSIJEV MENTOR": Nastavlja se haos - ko je "Svinja" i čije su ljubavnice?
Rade Bogdanović, Foto: Printscreen/youtube/ UNA TELEVIZIJA

bura ne jenjava

"RADE BOGDANOVIĆ LAŽE, JA SAM BIO PIKSIJEV MENTOR": Nastavlja se haos - ko je "Svinja" i čije su ljubavnice?

Informacije iz prve ruke

Objavljeno: 13:28h

Bukti rat na relaciji Dragan Stojković Piksi - Nemanja Vidić, a u sve to se upleo i Rade Bogdanović.

Fudbalski analitičar je bez dlake na jeziku govorio o selektoru Srbije i "načinu na koji je stigao do licence".

- Velika je Srbija, ali mnogo mala da bi se organizovala škola u Srbiji, pa smo otišli u Makedoniju. Njih šest-sedam trenera i tri-četiri ljubavnice. Bili smo na tom jezeru i tada je došao Piksi. Bio je smešten preko puta moje sobe. Taj dan kada je došao, otišao je da se tušira. Niko mu nije rekao da nemamo vode preko dana, jer je restrikcija. Onda je Piksi izašao iz sobe, peškir oko struka, na glavi mu pena od šampona, jedno oko zatvoreno, na drugo škilji i pita me: “Bogdane, ima li tople vode”. Kažem mu: “Piksi, nemamo tople vode, restrikcije su od osam do šest uveče, moraćeš hladnom da se tuširaš”. Vrlo dobro znam da on mene zna. A onda je dobio licencu po skraćenoj proceduri. Mentora je sam odabrao, bio je iz Francuske. Nije dao da mu mentor bude čovek koga su zvali Svinja. Tako da mislim da on mene poznaje - rekao je Rade Bogdanović u nedavnom intervjuu za jednu od televizija.

Rade Bogdanović
Rade Bogdanovićfoto: Printscreen/youtube/ UNA TELEVIZIJA

Rečenice o seminaru u Dojranu, sve do jedne, demantuje Milovan Đorić, prenosi "Sportklub".

- Ništa nije tačno, Bogdanović je sve slagao- kaže iskusni fudbalski stručnjak i objašnjava:

- Školu smo organizovali u Makedoniji, iz više razloga. Uslovi su bili odlični, nigde nismo mogli da pronađemo povoljniji aranžman, po ceni 21-22 evra. Imali smo obavezu da koristimo zimski period, zbog zgusnutog kalendara tokom godine, Dojran krasi odlična klima. Apsolutna je laž tvrdnja o ljubavnicama, naša škola imala je visok nivo i bila vrhunski organizovana. Niko nije mogao nepozvan da dođe, iz administracije bila je prisutna jedino gospođa Vesna.

Tvrdi da nije bilo nestašice vode.

- Objekat, tada u vlasništvu Blagoja Istatova, povezan je na prirodnu akumulaciju i nikad nije imao problema sa napajanjem vodom. Pogotovo, ne u zimskim danima. Ne sećam se ni da je bilo restrikcija električne energije. Pročitao sam – Bogdanović tvrdi da je bilo 50 trenera. Ni to nije istina, bilo ih je 27.

Milovan Đorić
Milovan Đorićfoto: Dado Đilas

Ko je bio mentor i koga su zvali "Svinja"?

- Laž! Piksijev mentor bio sam ja, lično. Kakav Francuz!? Možda je Bogdanović pomešao, našu školu mentorisao je čovek iz UEFA, čuveni Begijanac Mišel Sablon. Da ne bude zabune, Stojković je prošao celokupan proces školovanja, kao veliki fudbaler, od „A“ licence. I sve po propisima evropske kuće fudbala. Tezu o licenci bez polaganja ispita zagovarao je Zvezdan Terzić, u to vreme predsednik saveza. Nisam dao, niti je Stojković bio za preskakanje koraka. Jednostavno, postojala je opasnost da UEFA kasnije diplomu proglasi nevažećom.

Piksijeva licenca nema niti jednu mrlju...

- Zbog složenosti, tražili smo mišljenje UEFA o Stojkovićevom slučaju. Ekspresno, u roku od nepuna 24 časa, stiglo je iz Niona zeleno svetlo da polaže po ubrzanoj proceduri. Formirali smo komisiju, uz moju malekost, tu su bili Milorad Kosanović, Ljupko Petrović, Slobodan Santrač, Slobodan Pavković, Vladimir Vermezović. Sve uz konsultacije vrhovnih autoriteta UEFA, radili smo intezivno i Dragan je diplomirao sa najvišim ocenama. Nije ni čudo, savesno se pripremao, uredno pratio predavanja i praktičan rad.

Pominje se i izvesni mentor Svinja.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksifoto: Starsport©

- Neka kaže Bogdanović ko je taj! Nikad nisam čuo da su nekoga tako zvali u školi. Ne samo tada, godinama…

Spomenuo je i Nemanju Vidića.

- Očigledno, i Bogdanović je nanišanio kasu FSS. Čeka da Nemanja Vidić preuzme savez i nađe mesto u tom vozu! - završava Đorić.

Bonus video:

00:30

Piksi na Puškaš Areni

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.