Selektor koga je nacija obožavala: 11 stvari iz karijere Mistera zbog kojih ga voli čitav svet! (FOTO) (VIDEO)

veliki čovek i gospodin

Selektor koga je nacija obožavala: 11 stvari iz karijere Mistera zbog kojih ga voli čitav svet! (FOTO) (VIDEO)

Taj šarmer, sa simpatičnim, širokim osmehom koji razoružava, odveo nas je poslednji put na Svetsko prvenstvo, u Južnu Afriku...Ali, nama ovakvima, ni on nam nije valjao. Možda nekima i jeste, ali oštroumnim ljudima iz Saveza očigledno nije
Objavljeno: 17:21h

Nikada nije bilo lako biti selektor u zemlji u kojoj su svi selektori. Međutim, samo je jedan u poslednjih deset i kusur godina uspeo nešto što njegovi prethodnici, a ni naslednici nisu. Da vrati kult nacionalnog tima, da cela nacija bude reprezentacija, da "Marakana" bude premala za sve koji bi želeli da uživo na delu vide "orlove". Taj šarmer, sa simpatičnim, širokim osmehom koji razoružava, odveo nas je poslednji put na Svetsko prvenstvo, u Južnu Afriku. Njegovo ime sa velikim poštovanjem izgovara se u Evropi i svetu, posebno u Španiji... Ali, nama ovakvima, ni on nam nije valjao. Možda nekima i jeste, ali oštroumnim ljudima iz Saveza očigledno nije.

Ovaj sjajni strateg zvani Mister, kako su ga izmedu ostalog reprezentativci naše države interno oslovljavali, ali i mnogi prethodno u Španiji, jeste Radomir Antić, koji danas slavi rođendan - 67. Jedinstven je po mnogo čemu, a mi ćemo predstaviti 11 stvari iz njegovog života zbog kojih je Radomir Antić i dalje u srcima mnogih ljubitelja fudbala ne samo kod nas već širom planete. Krenućemo od pet činjenica koje većina vas zna: 1. Srpski bog u Španiji! - Jedini je trener koji je u svojoj karijeri sa klupe predvodio Real, Atletiko i Barselonu.
2. Vodio dva španska giganta - Antić je takođe jedan od dvojice trenera koji je sedeo na klupi Barselone i Reala.

3. Harao sa crveno-belima! Sa madridskim Atletikom 1996. godine osvojio "duplu krunu", Primeru i Kup kralja.
U finalu su savladali Barselonu nakon produžetaka, a strelac jedinog pogotka je bio upravo Milinko Pantić.
4. Kao igrač, Antić je 1976. sa Partizanom osvojio titulu prvaka Jugoslavije
Wikipeida/enormous
5. Od avgusta 2008. do septembra 2010. bio je selektor fudbalske reprezentacije Srbije 17 pobeda, 3 remija, 8 poraza. U kvalifikacijama ostvario direktan plasman na Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi.
Predstavićemo i šest stvari koje su manje poznate, ali nimalo manje atraktive:
6. Kako je dobio ime? pukovniku JNA i narodnom heroju Jugoslavije. 7. Mesto rođenja Antić je rođen u Žitištu, u Banatu, ali se kada mu je bilo šest godina sa porodicom preselio u tadašnje Titovo Užice.
8. "Projekat Antić Pomagao je u raznim humanitarnim akcijama, ali je to retko isticao. 9. Voleo Prosinečkog
U sezoni 1992/93. preuzeo je Real Ovijedo i tokom leta 1993. doveo Slavišu Jokanovića iz Partizana. Pred narednu sezonu opet je doveo Prosinečkog, ovog puta iz Real Madrida, gde on nije mnogo igrao zbog čestih povreda.
10. Heroj Lutona U maju 1983. postigao je gol koji je spasio klub od ispadanja iz prve lige, četiri minuta pre završetka poslednje utakmice u prvenstvu protiv Mančester sitija, koji je posle toga ispao iz lige!
11. Morao da plati odštetu novinaru zato što ga je nazvao fašistom! Prekršaj, za koji je osuđen zbio je se tokom 1995. godine.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.