PARTIZAN 2 PUTA PUKAO KAO NIJEDNOM U PROŠLIH 47 GODINA: Humska videla samo jedan teži ligaški poraz - ne od Zvezde!
Fudbalerima Partizana je prvi poraz u prvenstvu bio i te kako bolan, Foto: Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

istorijski potop

PARTIZAN 2 PUTA PUKAO KAO NIJEDNOM U PROŠLIH 47 GODINA: Humska videla samo jedan teži ligaški poraz - ne od Zvezde!

Tokom 170. prvenstvenih večitih derbija imali su i Zvezda i Partizan vrlo ubedljivih pobeda, ali nijednom crveno-beli nisu slavili kao gosti sa četiri ili više golova prednosti

Objavljeno: 12:34h

Ko je gledao utakmicu Partizan - TSC u okviru 16. kola Superlige Srbije, vervatno se pitao kako je domaći tim lider prvenstva?

Ekipa iz Bačke Topole je potukla crno-bele 4:0 a malo je nedostajalo da bude ubedljivije pa da tako nanese Partizanu najubedljiviji poraz u Humskoj od strane drugog srpskog kluba.

Ovako je TSC izjednačio podvig Mladosti GAT iz februara ove godine, podsetio je "Sportal", a Žarko Lazetić sjajnom taktikom još jednom razotkrio brojne slabosti "Parnog valjka". Posle remija 3:3 u prvom kolu u Topoli, izjavio je:

- Utakmica preslikana kao prošli put, bilo smo spremni na to kako igra Partizan, bilo je prostora na bokovima mi smo to na momente koristili. Kada vide igrači crno-beli dres ne mogu da veruju nekada koliko ima prostora.

Sada je međutim, uhvatio Partizan na blic, a brzo stečenu visoku prednost potvrdio potpunim neutralisanjem fudbalera Igora Duljaja.

Igor Duljaj
foto: Starsport©

Iako su i Partizan i Crvena zvezda tokom 170. prvenstvenih večitih derbija imali vrlo ubedljivih pobeda, nijednom crveno-beli nisu slavili kao gosti sa četiri ili više golova prednosti. Tri puta je bilo 4:1 (1955, 1976. i 1982), a 2002. je bilo 3:0 za Zvezdu u Humskoj.

Ipak, Partizan je kao domaćin najteži poraz doživeo od splitskog Hajduka u pomenutoj sezoni 1975/76. kada je bilo 1:6.

Dva puta su crno-beli gubili od Vardara 0:5, ali u gostima, dok su na stadionu "Rajko Mitić" najubedljviije poraženi novembra 1968. kada je bilo 6:1 za najtrofejniji srpski klub.

Partizan je ipak decembra 1953. slavio na "Marakani" 7-1 što je najubedljivija pobeda u večitim derbijima.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

00:40

Fudbaleri Partizana zovu navijače na utakmicu protiv TSC-a

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.