VEST KOJA ĆE MNOGO POGODITI BAHARA: Umro čovek koji je preživeo Holokaust i bio SIMBOL njegovog voljenog kluba!
Barak Bahar je primio tužne vesti, Foto: Starsport©

tužno

VEST KOJA ĆE MNOGO POGODITI BAHARA: Umro čovek koji je preživeo Holokaust i bio SIMBOL njegovog voljenog kluba!

Po mnogima najbolji fudbaler u istoriji Makabi, a i sâm bivši trener kluba iz Haife

Objavljeno:

Trener fudbalera Crvene zvezde, Barak Bahar, tokom pauze u klupskom fudbalu je boravio u domovini Izraelu i u intervju tamošnjem portalu One govorio o ratu svoje zemlje i Hamasa, ali i odnosu svog kluba, njegovih navijača i Srba uopšte prema sukobima u Pojasu Gaze.

Bahar je prilao i o tome koliko mu znači FK Makabi Haifa iz kog je prešao u Zvezdu a smatra se tvorcem modernog stila igre "Zelenih". Sada je dobio tužnu vest.

Avram Menhel (87), po mnogima najbolji fudbaler u istoriji Makabija, a takođe i sâm bivši trener kluba iz Haife, preminuo je ovog petka.

Menhel je rođen u Rumuniji i preživeo je Holokaust. Emigrirao je u Izrael 1950. i pridružio se Makabiju 1952. godine. Igrao je za "Zelene" iz Karmela do 1965. godine i za to vreme postigao 64 gola u 225 nastupa. Smatra se jednom od najvećih ličnosti u istoriji zelenog kluba, pošto je bio jedan od ključnih igrača u osvajanju prve titule, ali i Kupa države 1961/62.

Menhel je u dresu reprezentacije Izraela upisao 30 nastupa.

Bio je poznat kao "Balerina", imao je zavidnu tehniku, a čak se tvrdilo da je on bio jedan od prvih Izraelaca koji je imao svog "čuvara" na terenu svih 90 minuta i da je Juventus pokazao interesovanje za njega 1961. godine, u prvim danima izraelskog fudbala.

Nakon penzionisanja, Menhel je trenirao Makabi između 1965. i 1969. godine, pa opet od 1972. do 1974, a vodio je i Hapoel iz Ber Ševe, Hapoel iz Akre i Hapoel iz Jerusalima.

Bonus video:

00:16

Fudbaler Lajpiga u sukobu sa klupom Crvene zvezde

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.