SRBIJA SAMO NJIH POBEDILA! Slavni Francuz: "Crna Gora, Litvanija, Albanija, Kosovo... Sve ove ekipe su BESKORISNE"
Kikiriki utakmica: Detalj sa duela Crna Gora - Srbija, Foto: Starsport

'kikiriki' utakmice

SRBIJA SAMO NJIH POBEDILA! Slavni Francuz: "Crna Gora, Litvanija, Albanija, Kosovo... Sve ove ekipe su BESKORISNE"

Ima mnogo ekipa koje nemaju veze sa ovim kvalifikacijama na Evropskom prvenstvu - smatra Kristof Dugari

Objavljeno: 10:14h

Evropsko prvesntvo u fudbalu 2024. biće treće po redu sa 24 reprezentacije umesto nekadašnjih 16 na završnom turniru. Dok se UEFA hvali veličinom turnira (i raduje većoj zaradi zbog većeg broja mečeva), pravim navijačima je jasno da je na ovaj način sama zavrpnica EP značajno oslabljena.

Tako misli i bivši reprezentativac Francuske, Kristof Dugari (51), koji mnoge reprezentacije ne bi voleo da vidi ni ukvalifikacijama za EP.

Dugari je sa "Trikolorima" osvojio Svetsko prvenstvo 1998. i EURO 2000. a sada radi kao televizijski analitičar pa je "primoran" da gleda slabe utakmice kojih je bilo dosta u kvalifikacijama, a biće ih i u baražu koji počinje u martu.

Rekordna pobeda Francuske nad Gibraltarom od 14:0 nije impresionirala nekadašnji napadač Bordoa, Milana, Marseja i Barselone.

- To je utakmica koja će ostati u knjigama, ali to ostaje anegdota. To je rekord, ali anegdotski zapis. Onda, insistiram i potpisujem, sve ove 'kikiriki' utakmice nemaju nikakve koristi, treba da zamaraju momke, da povrede neke od njih? - pokušao je da pronađe smisao Dugari pa je postao još slikovitiji:

- Umoran sam od gledanja ovih 'kikiriki' mečeva. Gledao sam Francuska - Gibraltar jer je to moj posao, ali ima mnogo ekipa koje nemaju veze sa ovim kvalifikacijama na Evropskom prvenstvu.

Kristof Dugari
foto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

Među te selekcije Dugari je smestio dosta balkanskih i baltičkih - Albaniju, tzv. Kosovo, Severnu Makedoniju, ali i Crnu Goru i Litvaniju - one koje je neubedljiva Srbija jedine pobedila u grupi G! Uz dva remija sa još slabijim Bugarima, i dva poraza od Mađarske, otišli smo na EURO.

- Gledam meč za mečom zemalja kao što su Gruzija, Estonija, Azerbejdžan, Crna Gora, Litvanija, Slovenija, Kazahstan, San Marino, Moldavija, Albanija, Malta, Severna Makedonija... Sve ove ekipe su beskorisne. Kosovo, Andora, Jermenija... nikada ne bi trebalo da ih gledamo! - izjavio je Dugari.

Bonus video:

05:43

Vlahović, Srbija

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.