LEGENDARNI AS ZAGRMEO: Ugledajmo se na Hrvate, Srbija...
Slavlje fudbalera Srbije posle plasmana na EURO!, Foto: Starsport©

hrabro

LEGENDARNI AS ZAGRMEO: Ugledajmo se na Hrvate, Srbija...

Reči koje će izazvati veliki broj reakcija u javnosti

Objavljeno: 20:39h

Fudbaleri Srbije posle 24 godine plasirali su se na Evropsko prvenstvo.

"Orlovi" nisu blistali u jednoj od najlakših kvalifikacionih grupa, ali su ispunili zacrtani cilj.

Slavlje fudbalera Srbije posle izjednačujućeg gola protiv Bugarske
Slavlje fudbalera Srbije posle izjednačujućeg gola protiv Bugarskefoto: Starsport©

Doskorašnji pomoćnik u stručnom štabu Dragana Stojkovića Piksija i selektor mlade reprezentacije Ljubinko Drulović je dao opširan intervju portugalskim medijima.

Najviše se pričalo o Srbij koja se plasirala na EURO prvi put još od daleke 2000. godine.

Ljubinko Drulović
Ljubinko Drulovićfoto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

- Da mi je neko pre 24 godine rekao da će Srbija propustiti toliko evropskih prvenstava u nizu, ne bih mu verovao... Poslednji put kada smo igrali na EP još sam bio igrač. Konačno smo se vratili i povezali smo plasmane na SP i EP. To je bio najveći problem srpskog fudbala prethodnih godina. Nismo imali kontinuitet na velikim takmičenjima. Za Srbiju, i ono što je srpski fudbal danas, ovo je veliki uspeh“, počinje priču u intervjuu za portugalski Maisfutbol, Ljubinko Drulović i dodaje: "U stalnom sam kontaktu sa ljudima iz A tima. Mislim da su igrači od početka verovali da smo favorit u grupi jer smo pre toga pobedili u Lisabonu i imali uspešnu Ligu nacija. Može se reći da smo na dobrom putu. Nekada prolazimo sa više poteškoća, nekad sa manje. Ali ostvarujemo zacrtane ciljeve. Stabilnost je važan faktor, a igrači shvataju da je selektor nekadašnji kapiten i po mnogima najbolji igrač u istoriji srpskog fudbala. On je lider po prirodi. Takav je bio i kao igrač kada nas je predvodio kao kapiten na EP 2000. To je više nego očigledno i nadam se da će ostati još dugo godina i da će Srbija sa njim nastaviti da pravi rezultate.

Od poslednjeg nastupa na EP naša država je dva puta menjala ime, a na klupi reprezentacije sedeo je veliki broj selektora.

U jednom trenutku na kormilu A reprezentacije bio je i Ljubinko Drulović kao vršilac dužnosti, ali njie se dugo zadržao na klupi, pošto je FSS odlučio da posao pred Diku Advokatu. Dok je Srbija grcala, u Hrvatskoj je sve funkcionisalo kako treba,

Fudbaleri Hrvatske
Fudbaleri Hrvatskefoto: EPA/TOMS KALNINS

- Hrvatska je dobar primer. Praktično nisu propustili veliko takmičenje otkako su se odvojili od Jugoslavije. Možda jedno ili dva... Dešavalo se da smo ih i mi izbacivali... Ali kada se podvuče crta, oni imaju kontinuitet učešća i zato prave rezultate. Imaju dvojicu, trojicu igrača koji su mnogo važni poput Modrića ili Brozovića. Oni imaju ogroman uticaj na igru. Sada polako ulaze u jesen karijera ali su u zenitu mnogo dali Hrvatskoj. Takođe, tamo je narod mnogo više uz reprezentaciju, što u Srbiji često nije slučaj. Imaju nenormalnu podršku u kojem god delu sveta da igraju. Posle raspada Jugoslavije, izgradili su jak nacionalni identitet. Hrvatski narod bezrezervno podržava svoju reprezentaciju - rekao je Drulović.

Bonus video:

03:35

Tadić Srbija Bugarska Leskovac

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.