LEGENDA ALBANIJE ŽELI "HAOS": "Dajte nam Srbiju na Evropskom prvenstvu!"
Srbija će se naći na EP posle 24 godine, Foto: Starsport©

ovo ne bi bilo dobro

LEGENDA ALBANIJE ŽELI "HAOS": "Dajte nam Srbiju na Evropskom prvenstvu!"

Odnosi Srbije i Albanije nisu na sjajnom nivou

Objavljeno:

Albanski nacionalni tim osigurao je učešće na Evropskom prvenstvu 2024. godine. U večerašnjem susretu u Tirani protiv Farskih Ostrva, Albanci imaju priliku da zauzmu prvo mesto u grupi E, a u slučaju pobede, biće u drugom šeširu na žrebu planiranom za 2. decembar u Hamburgu.

Bivši albanski reprezentativac Igli Tare prisustvuje utakmici u Tirani, a novinari su ga intervjuisali, pitajući ga o njegovim željama za sastavom grupa na Euru 2024. godine.

„Pre svega, želim da se Italija kvalifikuje. Želeo bih grupu Nemačke, Italije, Albanije i Srbije", rekao je Igli Tare.

Igli Tare, čija se značajna fudbalska karijera odvijala u Nemačkoj i Italiji, izrazio je razumljive želje za grupom na Evropskom prvenstvu 2024. godine.

Međutim, ostaje nejasno zašto se posebno izdvaja Srbija kao deo željenog sastava. Ukoliko se ne dese iznenađenja do kraja kvalifikacija, Nemačka će biti u prvom šeširu, Albanija u drugom, Italija u trećem, a Srbija u četvrtom.

Podsećajući na istoriju susreta između Srbije i Albanije, s posebnim osvrtom na prekid meča 2014. godine zbog incidenata s dronom, jasno je da bi ovakav duel nosio velike tenzije.

Stoga ostaje pitanje motivacije iza Tareove želje za uključivanjem Srbije u poželjan sastav, imajući u vidu prošla kontroverzna dešavanja tokom njihovih susreta.

Bonus video:

05:43

Vlahović, Srbija

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.