BOGDANOVIĆ NAPAO PIKSIJA ZBOG MUČENJA SRBIJE: "On je PROVALJEN! Da ne budemo VREĆA ZA UDARANJE kao na Svetskom..."
Rade Bogdanović/Dragan Stojković Piksi, Foto: EPA/Neil Hall, Printscreen/youtube/BALKAN INFO - Zvanični kanal

nije impresioniran

BOGDANOVIĆ NAPAO PIKSIJA ZBOG MUČENJA SRBIJE: "On je PROVALJEN! Da ne budemo VREĆA ZA UDARANJE kao na Svetskom..."

Dva remija sa nikad slabijom Bugarskom i dva poraza od Mađarske, manje su zabrinuli od sada već hroničnih problema "Orlova"

Objavljeno: 12:37h

Fudbalska reprezentacija Srbije je izborila dugo čekani plasman na Evropsko prvenstvo i iako svi iz Fudbalskog saveza i selekcije napominju da je ostvaren veliki uspeh, ne može se prenebregnuti utisak pod kojim je to urađeno.

Već kad je obavljen žreb kvalifikacionih grupa, sve osim plasmana u Nemačku smatrano je za neuspeh i s pravom - jedini pravi takmac u grupi nam je bila Mađarska koja je tokom prethodne decenije izrasla u ozbiljnu ekipu, a s obzirom da dve prvoplasirane idu dalje, nije trebalo uopšte da se strahuje za prolaz dalje.

Ali se strahovalo. Selektor Dragan Stojković Piksi je posle pobede nad Crnom Gorom u oktobru rekao da je za njega posao završen i da sigurno neće Bugari da ga sapletu. I umalo da mu se baš to desi, a da mu se njegove neopravdano hrabre reči kojima je ponovo motivisao protivnika a stavio pritisak svojim igračima, obiju o glavu.

Bugari su do finiša susreta u Leskovcu vodili, a srećom, Mađari nisu dozvolili iznenađenje i dobili su Crnu Goru.

Ali, konačan učinak od po dve pobede nad Litvanijom i Crnom Gorom, uz dva remija sa nikad slabijom Bugarskom i dva poraza od Mađarske, manje su zabrinuli od sada već hroničnih problema "Orlova" sa poroznom odbranom i gubljenja strukture u Piksijevim formacijama.

Dragan Stojković Piksi, Dragan Stojković, Dragan Piksi Stojković
foto: Starsport©

Očekivano, kritike su stigle i odmah posle utakmice od strane stručnog konsultanta na RTS, Radeta Bogdanovića. Na nerazumnu (i nepotrebnu) konstataciju voditelja emisije da Srbija može da se nada polufinalu EP, Bogdanović je uzdahnuo pa u prepoznatljivom stilu odgovorio:

- Što se tiče samog odlaska, jasno je da kada odete prvi put na Evropsko prvenstvo posle toliko godina da su svi srećni i ushićeni, ali se postavlja pitanje zašto svih tih godina nisi ni otišao na EP. Isti su igrači, isti su akteri svih tih događaja, dvadeset godina jedni te isti ljudi u ovoj državi treniraju, vode, selektiraju itd. Sa druge strane pošto smo otišli, da bi osvetlali obraz i da ne budemo tamo vreća za udaranje kao na Svetskom prvenstvu moramo mnogo toga da promenimo - istakao je Bogdanović, potom dodao:

- To smo večeras videli, bez obzira što akteri kažu da je bio veliki pritisak, da je onako, da je ovako, da je velika važnost, mi smo večeras imali dve opcije: da pobedimo ili igramo nerešeno, a dobrim delom smo strepeli jer je sve išlo u kontru. Za Evropsko prvenstvo se moramo baš baš dobro pripremiti, sada na koji način, kako, to je već stvar selektora.

Rade Bogdanović
foto: RTS printscreen

Još jednom je Bogdanović kritikovao Piksija zbog sistema igre:

- Ono što smo mi govorili u studiju od početka je da je ovaj sistem igre jako rizičan i on je provaljen. Nas su Bugari provalili, mi smo provaljeni kao ekipa u smislu načina naše igre. Lakše nam se suprotstavljaju, mi nemamo različite varijante, a to svaka ekipa mora da ima - kad te neko provali da ti pustiš drugačiju taktičku varijantu da ga nadmudriš. Tako da, moraće mnogo, mnogo, mnogo da se radi pogotovo jer nismo superiorni. Danas smo hvala Bogu otišli, ali daleko od onog stila kao protiv Portugala.

Bonus video:

03:35

Tadić Srbija Bugarska Leskovac

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.