KOSTIĆ: Navikli smo na teži put!
Filip Kostić, Foto: FSS

euro 2024

KOSTIĆ: Navikli smo na teži put!

Sada se lakše diše

Objavljeno: 20:06h

Reprezentativac Srbije Filip Kostić nije bio iznenađen činjenicom da je Srbija morala da od gotove stvari napravi dramu, u kontekstu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srbiji je u poslednjem duelu protiv Bugarske odgovaralo sve sem poraza, a opet su im "orlovi" dozvolili da stignu do preokreta.

Srećom, do kraja je naš tim izjednačio i obezbedio svoje mesto u Nemačkoj.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, Slavlje
foto: Starsport©

"Navikli smo već na to. Uvek idemo težim putem, odnosno zaobilaznim, ali na kraju smo uspeli, što je bio cilj. Posle toliko godina, prvo takmičenje, presrećni smo. Danas smo osetili težinu utakmice, nismo smeli u tom drugom poluvremenu da primimo ta dva gola, ali eto okrenuli smo srećom. Sreća pa nam je bod odgovrao. Išli smo na sva tri, kao i uvek. Čestitao bih svima i saigračima, ovo je ogroman uspeh za nas. Bitno je za Srbiju da u kontinuitetu idemo na završna takmičenja. Mi smo mislima već u Nemačkoj. Sada samo preostaje da se sprmeimo i uigramo za Evropsko prvenstvo. Tamo sigurno neće biti lako, ali idemo da slavimo večeras", rekao je Kostić.

Ima li nekoga koga želi u grupi?

"Nisam nešto razmišljao o tome. Najpre sam razmišljao da odemo na to Evropsko prvenstvo. Vuideli ste koliko nam je bilo teško, nema danas lakih protivnika. Morate svaku utakmicu da odigrate sto minuta perfektno, da bi ostvarili poziotivan rezultat. Mi smo u tome uspeli, nije bitno kako, već da smo uspeli. Idemo kao drugi, i srećni smo zbog toga", dodao je Kostić.

Plasman u Nemačku će proslaviti, a kako drugačije u Leskovcu nego roštiljem.

Fudbalska reprezentacija Srbije, Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, Slavlje
foto: Starsport©

"Mislim da hoćemo, da su nam doneli malo. Čuli smo da je ovde najbolji roštilj, tako da uz roštilj, picu i pivo idemo da slavimo", euforičan je fudbaler Juventusa.

Igraće se u 10 nemačkih gradova, između ostalog i Frankfurtu gde je Kostić nastupao.

"Ne znam gde ćemo biti, u kom gradu, ali svakako da sam na raspolaganju, šta god da treba. Bio sam tamo osam godina, i više, znam jezik. Srećan sam što se igra tamo, i što smo mi na tom Evropskom prvenstvu i idemo dalje", zaključio je Kostić.

Bonus video:

05:43

Vlahović, Srbija

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.