U PRIŠTINI SE RADOVAO GOLU TZV. KOSOVA, A ŠTA ĆE SAD? Švajcarski Albanci moraju da GRIZU protiv "svojih" za EURO!
Granit Džaka (desno) nije želeo ovakav rasplet, Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

kvalifikacije za euro 2024.

U PRIŠTINI SE RADOVAO GOLU TZV. KOSOVA, A ŠTA ĆE SAD? Švajcarski Albanci moraju da GRIZU protiv "svojih" za EURO!

Moraće da igraju punim gasom protiv reprezentacije tzv. Kosova u subotu u Bernu

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Švajcarske je u finišu ostala bez pobede u Izraelu i tako je propustila da dva kola pre kraja takmičenja u grupi I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu obezbedi plasman u Nemačku.

Ovo je verovatno posebno teško palo švajcarskim fudbalerima albanskog porekla pošto će sada protiv reprezentacije tzv. Kosova u subotu u Bernu morati da igraju punim gasom.

U suprotnom, mogli bi da se provedu kao "bosi po trnju". Naime, Švajcarska i Rumunija imaju po 16 bodova, Izrael 12, a tzv. Kosovo 10. Ako ne pobede tzv. Kosovo, a onda izgube u Rumuniji u poslednjem kolu, mogli bi da ih preteknu i Rumuni i Izraleci koji u subotu igraju sa našim severoistočnim susedom.

Kapiten i najiskusniji u timu zemje satova, Granit Džaka, bio je vidno nezadovoljan nakon meča, a vezista Bajera iz Leverkuzena je toliko bio besan da nije želeo da da izjavu okupljenih novinarima, a na pitanje da li će dati izjavu je samo odbrusio "Ne, valjda vidite to", iako je je oborio rekord po broju nastupa za državni tim, ima ukupno 119.

Džaka je već izazvao bes medija u Švajcarskoj posle utakmice u Prištini zbog gola kojim je tzv. Kosovo izjednačilo u samom finišu.

Svi su bili zgroženi reakcijom kapitena koji, ne da nije pokušao da bar markira nekog od slobodnih igrača domaćina, već kao da je s nestrpljenjem iščekivao da se zatrese mreža i njegovi "pravi" zemljaci izjednače.

Umesto da preuzme krivicu, vezista Bajer Leverkuzena je kritikovao saigrače i selektora Murata Jakina, što je podiglo pitanje odnosa u reprezentaciji.

Sada će protiv zemlje gde su mu rođeni roditelji morati da juri pobedu i plasman u Nemačku. Švajcarska tradicionalno ima fudbalere albanskog porekla u svom sastavu, a u meču protiv "tzv. Kosova" imaće ih pet.

Pored dobro poznatih Džake i Džerdana Šaćirija, u Bernu će još biti i Ardon Jašari, igrač Lucerna, čijim je dresom provocirana naša reprezentacija, zatim napadač Genka Andi Zećiri čiji su roditelji rođeni u Mahadžer Talinovcima kod Uroševca i Uran Bislimi koji je čak i odigrao dva meča za "tzv. Kosovo", ali sada nastupa za "Sajdžije".

Bonus video:

00:21

Piksijeva reakcija na gol Mađara

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.