DŽAKA OBARA NAJVAŽNIJI REKORD: Švajcarska spremna da kruniše novog "kralja"!
Džaka će postati rekorder, Foto: EPA/Georgi Licovski

interesantno

DŽAKA OBARA NAJVAŽNIJI REKORD: Švajcarska spremna da kruniše novog "kralja"!

Važan dan za Granita

Objavljeno: 18:01h

Na predstojećoj utakmici protiv Izraela, kapiten švajcarske reprezentacije, 31-godišnji Granit Džaka, postaće igrač s najviše odigranih mečeva u dresu nacionalnog tima svoje zemlje.

Susret koji će se održati na "Pančo Areni" u Felčutu označiće njegov 119. nastup u nacionalnom dresu, čime će prestići prethodnog rekordera, Hajnca Hermana, koji je nosio dres "Sajdžija" od 1978. do 1991. godine.

Herman je dugo držao ovaj rekord, ali Džaka ga je nedavno sustigao. Sada, trenutak je došao da se osamostali na vrhu ove prestižne liste.

Fudbaler, čije je poreklo s Kosova, obeležio je eru švajcarske reprezentacije od 2011. godine, konstantno pridonoseći nacionalnom timu i postigavši 14 golova.

Džaka je bio ključni igrač svakog švajcarskog tima koja je poslednjih deset godina redovno učestvovala na velikim takmičenjima.

Nakon što je izabrao da igra za Švajcarsku umesto Albanije, debi na reprezentativnom spisku ostvario je u junu 2011. godine, a prvi meč odigrao je u kvalifikacijama za Euro 2012 protiv Engleske na Vembliju.

Njegov prvi gol za reprezentaciju postignut je u istom ciklusu kvalifikacija, protiv Luksemburga.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.