PIKSI O SRBINU IZ BAJERNA: "To ispada kao da čekamo ispred bolnice čim se neko rodi da ga rezervišemo" (FOTO)
Aleksandar Pavlović na utakmici Bajerna i Hajdenhajma u Minhenu, Foto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia

"Što se nas tiče..."

PIKSI O SRBINU IZ BAJERNA: "To ispada kao da čekamo ispred bolnice čim se neko rodi da ga rezervišemo" (FOTO)

Mi želimo svakom detetu našem da pružimo šansu, ali mora da se ide stepenik po stepenik, rekao je selektor između ostalog

Objavljeno:

Aleksandar Pavlović (19) rođen je u Minhenu i dobija sve više i više minuta u dresu Bajerna.

Pokrenula se priča za koju će reprezentaciju zaigrati, a konkretan odgovor nije mogao da da ni selektor Dragan Stojković Piksi.

Aleksandar Pavlović (desno) na utakmici Bajerna i Hajdenhajma u Minhenu
Aleksandar Pavlović (desno) na utakmici Bajerna i Hajdenhajma u Minhenufoto: Ulmer / imago sportfotodienst / Profimedia

- Za koga igra? Koliko godina ima? I treba odmah sa 18 godina da dobije poziv u A reprezentaciju? Želja naravno da postoji, ali to će od od njega da zavisi, što se njega tiče mi ćemo izaći u susret, mi želimo svakom detetu našem da pružimo šansu, ali mora da se ide stepenik po stepenik. Debi za Bajern ne podrazumeva odmah poziv u A tim. To ispada kao da čekamo ispred bolnice čim se neko rodi da ga rezervišemo. Ti momci moraju da se dokazuju i da idu stepenik po stepenik. Tu su pionirske selekcije, omladinske, mlade, olimpijske... Osim ako si čudo pa kažu hajde sa 17 godina u A tim, kao Pele. Što se nas tiče mi smo otvoreni, transparentni smo - rekao je Stojković.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksifoto: @Starsport/Srđan Stevanović

Osvrnuo se i na Filipa Ugrinića iz Jang bojsa, koji je dobio poziv Švajcarske.

- Sačekali su da vide, odlučili su, nikakav problem. Nije da ga nismo hteli, hteli smo, ponudili, ali ljudi su odlučili drugačije i super, sve najbolje. Nikakav problem - istakao je Stojković.

Filip Ugrinić se krsti na Marakani posle gola Crvenoj zvezdi
Filip Ugrinić se krsti na Marakani posle gola Crvenoj zvezdifoto: EPA/ANDREJ CUKIC

Priznaje, ipak, da mu se nekad – mada ovde ne govori konkretno o Pavloviću – ne dopada ono što čuje u pregovorima sa Srbiji interesantnim igračima.

- Na Pavloviću je da se dokazuje. Da li će igrati? Pratimo još dosta njih, ali ne bih o imenima. Da ne dobiju publicitet. Ima dosta neiskrenosti, medijima se kaže jedno, a radi se drugo. Ne mislim sa naše strane. Sve što sam rekao, stojim iza toga. Sa druge strane, mislim da postoji dosta neiskrenosti. Koristi se situacija: ‘Ovi su me zvali hoćete li i vi ili ja odoh tamo’. To je jedna igra - zaključio je Stojković.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.