CRNO-BELI SVET TUGUJE: Preminuo legendarni član "Partizanovih beba", golovima vodio klub do finala Kupa šampiona!
Mustafa Hasanagić, Foto: Printscreen/YouTube/Klub šampiona

tužna vest

CRNO-BELI SVET TUGUJE: Preminuo legendarni član "Partizanovih beba", golovima vodio klub do finala Kupa šampiona!

Sa Partizanom je osvojio tri titule šampiona Jugoslavije i igrao je u finalu Kupu šampiona 1966. godine u Briselu protiv Real Madrida

Objavljeno: 11:32h

Legendarni fudbaler Partizana, Mustafa Hasanagić, preminuo je u 83. godini, saopštili su crno-beli.

- Sa žalom smo primili vest da nas je jutros napustio velikan jugoslovenskog fudbala, član ,,Partizanovih beba" i legendarni napadač najbolje Partizanove generacije - Mustafa Hasanagić. FK Partizan izražava iskrenu bol i saosećanje sa porodicom i prijateljima - napisali su crno-beli.

Rođen 20. aprila 1941. u Priboju na Limu.

Hasanagić je u Partizan došao 1961. godine iz FK FAP iz Priboja na Limu i u Partizanu je proveo narednih devet godina svoje profesionalne fudbalske karijere. Za Partizan je odigrao 104 prvenstvenih utakmica i postigao 55 golova.

Sa Partizanom Hasanagić je osvojio tri titule šampiona Jugoslavije i to u sezonama 1961-62, 1962-63 i 1964-65. Sa ekipom Partizana je ostvario i svoj najveći uspeh, igrao je u finalu Kupu šampiona 1966. godine u Briselu protiv Real Madrida. U tom slavnom pohodu do briselskog finala, Hasanagić je postigao šest golova.

Popularnost te generacije Partizanovih fudbalera je bila neverovatna, a kao zanimljivost treba izdvojiti to da je Hasanagić u jeku popularnosti snimio ploču sa starim narodnim pesmama.

Posle Partizana, 1969. godine Hasanagić nalazi angažman u Švajcarskoj u Ženevi gde se na godinu dana pridružuje Servetu, a već sledeće sezone odlazi u La Šo-de-Fon iz istoimenog grada u Švajcarskoj. Tu i završava svoju aktivnu igračku karijeru, mada je još igrao i u Siriji gde je bio igrač-trener.

Za najbolju selekciju Jugoslavije, Hasanagić je odigrao pet utakmica. Debi je imao 7. novembra 1965. godine na kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo protiv Norveške (1:1) u Beogradu. Oproštaj od reprezentacije, Hasanagić je imao 3. maja 1967. godine na utakmici, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 1968. u Italiji, protiv Nemačke (1:0) u Beogradu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.