Želim da verujem da prvenstvo nije namešteno! Ivica Iliev otkrio koji mu je san s Partizanom u Ligi šampiona! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

ESPRESO INTERVJU

Želim da verujem da prvenstvo nije namešteno! Ivica Iliev otkrio koji mu je san s Partizanom u Ligi šampiona! (FOTO) (VIDEO)

Imali smo tu čast da budemo gosti sportskog direktora Partizana, sa kojim smo razgovarali o mnogim temama
Objavljeno: 15:10h
foto: Saša Pavlić Koky

Slučaj Sedrig Gogua?

- Imao je perspektivu da ima najbolju karijeru od svih stranaca. Mlad je, za svoju poziciju ima ogroman kvalitet, ali tada nisam imao priliku da upoznam njegov karakter i bilo je teško da to predvidim, jer je živeo u zemlji koja maltene nema noćni život. Tako da kada je stranac u pitanju, moraju da me oduševe, naročito stranci koji igraju ofanzivno, jer se tu bolje razumem. Kada su odbrambeni igrači u pitanju tu se malo i šalim sa Markom Nikolićem pa kažem „ajde molim te dovedi štopera, mene je Gogua oduševio što uzme loptu i pređe pet igrača, to izgleda ove ne prolazi“. Tu mora da postoji poverenje. Marka znam skoro 30 godina i imam ogromno poverenje u njegove ljudske i trenerske karakteristike i Nikolić je naš najbolje urađen posao.

Za kog stranog igrača možete da kažete da je Vaš najveći pogodak?

- Meni su svi oni dragi, ali ja sam ljubitelj ofanzivnih igrača, igrao sam sličnu poziciju kao i Leonardo i njegov stil igre najviše volim, tako da bih morao njega da izdvojim. Definitvno je najbolji stranac u Partizanu, to znam i jer sam igrao sa nekima od njih. Za mene su dva najveća igrača u Partizanu Predrag Mijatović i Milko Đurovski, ja ne pamtim da je pravio neko toliku razliku kao Leonardo. Jedino možda Stevan Jovetić.

Uskoro sledi letnji prelazni rok. Čemu navijači Partizana mogu da se nadaju?

- Prelazni rok je živa stvar i ne može ništa do kraja da se planira. Ne možemo da planiramo ni koga ćemo da prodamo, ni koga nećemo. Ja uvek moram da budem korak ispred prelaznog roka. Potencijalno znamo ko bi mogao da ode, za koga će sigurno doći ponuda. Bavimo se time da već sada imamo odgovarajuće zamene (možda i bolje), oni naravno nisu „završeni“. Kako će to da se uklopi u tim ne znamo, ja verujem da će biti dobro i želim da Partizan na svakih šest meseci bude sve bolji. Mislim da možemo da imamo izuzetno izuzetno kvalitetan tim i da ćemo biti konkurentni za ono što je nama najvažnije, a to su evropska takmičenja.

Kog igrača iz Superlige biste voleli da vidite u Partizanu i hipotetički kog igrača Crvene zvezde biste doveli u Humsku?

- Pa neću biti potpuno otvoren. Ako bih spomenuo neko ime, odmah bi se pokrenule spekulacije da smo za nekoga zainteresovani. Mada iskreno nisam siguran da sada postoji igrač u Superligi koji bi mogao da bude u prvih 11 Partizana.

- Što se tiče Zvezdinih igrača, tu mogu da budem otvoreniji, jer do tog transfera ne može da dođe, to je Mičel Donald. On bi svojim kvalitetima, tehnikom i znanjem fudbala, jer je prošao tu holandsku školu, mogao da se uklopi u naš sistem.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.