DETALJI SMRTI JEDNOG OD NAJBOLJIH U ISTORIJI PARTIZANA: Rekao sam mu ’gde ćeš, kasno je... Sutradan ga nije bilo!
Mance je važio za jednog od najboljih igrača u istoriji Partizana, Foto: Stefan Jokić

Užas

DETALJI SMRTI JEDNOG OD NAJBOLJIH U ISTORIJI PARTIZANA: Rekao sam mu ’gde ćeš, kasno je... Sutradan ga nije bilo!

Jedna od najvećih legendi FK Partizan definitivno je Dragan Mance

Objavljeno:

Otišao je prerano, septembra 1985. godine, samo 20 dana pre nego što je napunio 23 godine kada je krenuo na trening crno-belih, izgubio kontrolu nad vozilom, zakucao se u stub i poginuo.

- Momci, maločas je poginuo naš Dragan. Trening je završen - rekao je tadašnji trener Partizana Nenad Bjeković, dok niko u Humskoj nije mogao da veruje šta se dogodilo.

Mance je za kratko vreme postao ljubimac Grobara i niko nije želeo da poveruje u sudbinu koja ga je snašla.

Njegov saigrač iz Partizana, Admir Smajić, gostujući u emisiji "Mojih top 11" kod Nebojše Petrovića otkrio je da je sve moglo da bude i drugačije da ga je Mance poslušao...

- Sećam se i te poslednje utakmice protiv Budućnosti… Svratili smo do diskoteke Luv, ja sam imao stan kod hotela Slavija… Rekao sam mu ’gde ćeš sad, kasno je, ajmo kod mene’… Nije poslušao… Sutradan smo došli na trening, njega nije bilo. Znali smo da je u zategnutim odnosima sa Bjekovićem, ali nikada nije zakasnio na trening… Bilo nam je svima čudno. Onda smo čuli… Užas, ne mogu da pričam - rekao je Smajić, pa se dotakao i karaktera Dragana Mancea:

- Osoba koja… Ne znam šta da kažem… Bog mu je dao sve: lepotu, dobrotu, gracioznost… Agresivnost, brzinu, osećaj za gol… Neverovatan igrač. Van terena, šmeker, drugarčina… Voleo je da se kocka sa Milošem Milutinovićem, ja sam bio prisutan kada mu je na partiji remija skinuo zlatni lanac sa vrata. Išli smo za Niš i Miloš mu je po izlasku iz autobusa rekao ako ne vrati lanac, neće biti u timu protiv Radničkog. Naravno, Mance mu je vratio, ali se posle našalio odučiću ja Čigru od kartanja.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.