SRBIJI NULA OD ZVEZDE, TSC-a I ČUKE: Ispali smo iz Top 15 UEFA liste, prešišali nas i Česi i Danci i Norvežani!
TSC, Zvezda i Čukarički nisu doneli ni bod Srbiji ove nedelje, Foto: Starsport©

šta ovo znači?

SRBIJI NULA OD ZVEZDE, TSC-a I ČUKE: Ispali smo iz Top 15 UEFA liste, prešišali nas i Česi i Danci i Norvežani!

Ki Klaksvik sa Farskih ostrva je sâm osvojio više bodova u prva tri kola grupne faze nego Zvezda, TSC i Čuka zajedno

Objavljeno: 12:54h

Sa tri poraza u tri ovonedeljna meča u UEFA takmičenjima, srpski klubovi nisu nimalo poboljšali nacionalni koeficijent. Zato su rivali napredovali i izbacili nas iz top 15!

Ulaznice klubovima za Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencija i kvalifikacije za ova takmičenja za 2024/25. su već poznate i Srbija će opet imati pet predstavnika u strau, a prva dva tima iz Supelrige će u kvalifikacije za LŠ.

Ali, za sezonu 2025/26. se najverovatnije vraćamo na manji broj klubova i još teži put do grupnih faza.

Iako smo tek na tri kola po grupama ove sezone, jasno je da su TSC i Čukarički nedorasli svim rivalima u svojim grupama LE i LK, pa bi najrealnije bilo da Crvena zvezda koliko-toliko spasi stvar eventualnim plasmanom u nokaut fazu LE i uspešnim nastupom u istoj na proleće.

Crveno-beli definitvno mogu da se bore za treće mesto u grupi G LŠ sa Jang Bojsom, a iako im predstoji gostovanje u Bernu, mogu da očekuju bar jedan bod u duelima sa RB Lajpcigom i Mančester Sitijem na punom stadionu "Rajko Mitić". Sa druge strane, Jang Bojs gostuje ovim rivalima.

Srpske klubove su na UEFA listi pretekli i Česi i Danci i Norvežani!

UEFA koeficijenti
foto: Printscren Uefa.com

Iako je Slavija Prag izgubila na gostovanju Romi 0:2, njen gradski rival Sparta je igrala 0:0 sa Rendžersom, a mogla je i do pobede dok je Plzenj, takođe u LE, pobedio Dinamo Zagreb 1:0 u gostima.

Dželat Partizana u kvalifikacijama za LK, Noršelend, slavio je u Trnavi 2:0, a Norvežane su podigli Bode Glimt koji je u istom takmičenju sa 3:0 zgazio raštimovani Bešiktaš, a Molde je sa 5:1 razbio Haken u LE.

A podatak koji posebno boli - Ki Klaksvik sa Farskih ostrva je sâm osvojio više bodova u prva tri kola grupne faze nego Zvezda (2), TSC (1) i Čuka (0) zajedno.

U drugom kolu su Farani odoleli Lilu (0:0), a sinoć su sa 3:0 ponizili ljubljansku Olimpiju.

Bonus video:

00:20

Milenković pogodio ženu loptom u glavu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.