TUGA U PREMIJER LIGI: Hitno prekinut trening, saopštene TRAGIČNE VESTI!
Sveća, ilustracija, Foto: Profimedia

STRAŠNO

TUGA U PREMIJER LIGI: Hitno prekinut trening, saopštene TRAGIČNE VESTI!

Klub se odmah oglasio saopštenjem

Objavljeno: 18:28h

Predsednik Evertona, Bil Kenvrajt, preminuo je posle duže bolesti, a trening premijerligaša je prekinut istog momenta.

Sedamdesetosmogodišnjak je duže bolovao i nedavno je imao hirurški zahvat kako bi mu uklonili kancerogeni tumor sa jetre.

- Fudbalski klub Everton je u žalosti zbog smrti predsednika Bila Kenvrajta, koji je preminuo mirno u 78. godini, okružen svojom porodicom i voljenima. Bil Kenvrajt, najdugotrajniji predsednik Evertona, vodio je klub kroz period nezapamćenih promena u engleskom fudbalu. Čitavog života verni Evertonov navijač, postao je član upravnog odbora 23. oktobra 1989. godine, a na Boksing dej 1999. godine njegov konzorcijum True Blue Holdings je preuzeo klub. Prvobitno potpredsednik, 2004. godine je nasledio svog bliskog prijatelja Sira Filipa Kartera na mestu predsednika.

- Za vreme svojih 19 sezona kao predsednik kluba, Everton je ostvario 12 plasmana među osam najboljih ekipa, uključujući i četvrto mesto 2005. godine, stizanje do finala FA kupa 2009. godine i šest odvojenih evropskih kvalifikacija. Klub je izgubio predsednika, vođu, prijatelja i izvor inspiracije. Misli i molitve svih u Evertonu su upućene njegovoj partnerki Dženi Sigrouv, njegovoj ćerki Luci Kenvrajt, unucima i svima koji su ga poznavali i voleli. - stoji u saopštenju

Kenvrajt je bio aktivan u klupskim pitanjima sve do operacije, uključujući i letnji prelazni rok i pregovore u vezi predloženog preuzimanja Evertona od strane američke firme 777 Partners.

Kada je potvrda njegove smrti stigla u Finch Farm u utorak (24. oktobar), menadžer Evertona, Šon Dajh, prekinuo je trening i poslao igrače kući, jer je to bila vest od ogromnom značaju za sve prisutne u trening centru.

Kenvrajt, čitavog života verni navijač Evertona, rođen u Vejvrtreu i postigao uspeh u svetu umetnosti, pridružio se upravnom odboru na Gudison Parku 1989. godine. Kasnije je postao potpredsednik kluba, a većinu deonica Evertona je kupio 1999. godine i imenovan je za predsednika kluba 2004. godine, funkciju koju je obavljao do svoje smrti.

Bonus video:

02:42

POBEDA SAUDIJSKE ARABIJE OČEKIVANA? Trener: Ulažu mnogo u fudbal, imaju ratnički mentalitet, a uslovi za trenine su im SVEMIRSKI!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.