DULJAJ O SUKOBU SA MENIGOM: "Nije normalno i izvinjavam se klubu, on je dobar momak!"
Menig i Duljaj su u toku meča sa Spartakom ušli u sukob, Foto: Starsport

ispovest

DULJAJ O SUKOBU SA MENIGOM: "Nije normalno i izvinjavam se klubu, on je dobar momak!"

Trener Partizana pored meča sa Radničkim pričao i o vanfudbalskim aktivnostima

Objavljeno:

Trener Partizana Igor Duljaj održao je konferenciju za novinare pred meč protiv Radničkog iz Kragujevca, koji je odložen početkom prvenstva zbog obaveza crno-belih u Evropi.

Meč na Čika Dači igra se u sredu od 14.00 (Arena Sport 1 Premium), a Duljaj se nada da će teren biti dobar za igru.

- Igramo protiv tima koji je u pet utakmica upisao tri pobede. Čak su i protiv Crvene zvezde odigrali odličnu paritju. Nadam se da će donekle uspeti da srede teren, jer podloga u takvom stanju više odgovara domaćinu. Sa druge strane, mi imamo cilj da pokušamo da nastavimo niz, iako sve ima početak i kraj. Potrudićemo se da uradimo sve što je do nas. Igrači rade odlično, žele da igraju fudbal, a trener koji je došao, Feđa Dudić, odlično radi posao - rekao je Duljaj i dodao.

- Kragujevčani su organizovana ekipa, čekaju da protivnik izguvi loptu i idu na kontru. Analiziramo ih, ali i oni traže slabe tačke. Utakmica je u nezgodnom terminu, od 14 časova. Znam da je radni dan, ali se nadam da će biti što više navijača.

Crno-beli su se sa reprezentativne pauze vratili pobedom u Subotici, slomivši otpor rivala u završnici susreta.

- U prvih 45 minuta u Subotici smo malo preterali, hteli smo da uđemo u gol sa loptom. Naravno, i rival je imao šanse, ali je naš golman dobro intervenisao. Držali smo sve pod kontrolom, naterali protivnika da u nastavku bude na svojoj polovinii i postilgli tri odlična gola. Raduje me što igrači koji uđu daju doprinos. Nikolić je upisao dve asistencije, a doprineli su i Šćekić i Severina. Posebno mi je važno da li je pobeda ostvarena uz lepu igru ili ne.

FK Partizan, FK Napredak, FK Napredak Kruševac, Superliga Srbije, Igor Duljaj
foto: Starsport©

- Odbrana je nešto što raduje, ali ćete od trenera uvek čuti da ona počinje od napadača. Videli ste da je u Subotici Saldanja u 85. minutu jurio da oduzme loptu i bio agresivan pri rezultatu 3:0. Potrebno je mnogo toga proći od začetka napada do gola, a raduje da i defanzivci postižu golove. Takođe, mnogi su sumnjali u Nikolića s obzirom na njegov karakter, ali ono što je činjenica je da svi danas govore da je on majstor fudbala. On je pošten igrač, koji se odrekao bonusa i premija da bi igrao za Partizan i to pokazuje koliko želi da igra za ovaj klub u kojem je pružio veliki doprinos. Ima veliki uticaj, da li sa klupe ili kada igra od početka.

Posle utakmice i sukob sa Kvinsijem Menigom. Na pomen izjave o situaciji u kojoj su igrači i reakciju rukovodstva, strateg crno-belih je bio kratak:

- Stara vest. Radnički, Kragujevac, 14.00 - bilo je sve što je Duljaj rekao na tu temu, međutim znatno raspoloženiji bio je da priča o odnosu sa Holanđaninom.

Igor Duljaj, Kvinsi Menig, Sukob Igora Duljaja i Kvinsija Meniga
foto: Starsport

- Nije normalno i izvinjavam se klubu. Dres je svetinja, čak i kada igrači uđu u svlačionicu posle zagrevanja i bace majicu na pod, ja je podignem jer na njoj je grb Parztizana. Tako sam vaspitan. Dešava se to u mnogim klubovima, ali je to stara vest. Svi su se fokusirali na taj momenat, a ne na tri gola. Mora da se priča o golovima i pobedi. Ta situacija je prevaziđena. Menig je dobar momak i nema problema kod nas. Videli ste kako se igrači raduju posle gola, čak i oni na klupi, to su emocije koje ne mogu da se kupe - zaključio je Igor Duljaj.

Bonus video:

00:29

Grobari obeležavaju godišnjicu smrti Ivana Perovića

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.