ZVEZDA JE VEĆ IGRALA U LAJPCIGU - I UZELA TROFEJ: Generacija koja se ne zaboravlja!
Fudbaleri Crvene zvezde su u sezoni 2004-05 igrali u Lajpcigu, Foto: Starsport©/Srđan Stevanović

dobar predznak

ZVEZDA JE VEĆ IGRALA U LAJPCIGU - I UZELA TROFEJ: Generacija koja se ne zaboravlja!

Miroslav Kloze je dao dva gola, ali mu je odgovorio Marko Pantelić

Objavljeno: 14:48h

Fudbalski klub Crvena zvezda u sredu u 21.00 gostuje RB Lajpcigu u okviru 3. kola grupne faze Lige šampiona, a zanimljivo je da je šampion Srbije ne samo već igrao u ovom nemačkom gradu već u svoje vitrine doneo trofej iz njega.

Naime, Zvezda je u pripremnom periodu za sezonu 2004/2005, dobila poziv da učestvuje na turniru u Lajpcigu, povodom otvaranja "Red Bul arene", nekadašnjeg "Centralnog stadiona".

Pored predstavnika Srbije, na turniru su se našli Briž, Verder i domaćin Saksonija. Zvezda je bila bolja od tadašnjih prvaka Belgije i Nemačke, nakon čega je njenim fudbalerima uručen "Trofej Lajpciga".

Crveno-beli su završili prethodnu sezonu kao osvajači duple krune Srbije i Crne Gore, pa su sa velikim ambicijama otputovali u Nemačku. Ekipa predvođena Markom Pantelićem, Boškom Jankovićem, Dušanom Bastom, Nikolom Žigićem je bila spremna da izađe na crtu kvalitetnim ekipama.

Zvezda 2004-05, Marko Pantelić, Dušan Basta, Dragan Stančić, Marjan Marković, Aleksandar Luković
foto: Starsport©/Srđan Stevanović

Prvi rival bio je Briž, tadašnji šampion Belgije, a meč se igrao 16. jula 2004. godine. Izabranici Ljupka Petrovića su došli do prednosti u 21. minutu, a strelac je bio Basta. U 54. minutu je Slavko Perović nadigrao Belgijance i duplirao prednost Crvene zvezde. Samo dva minuta kasnije je Stojka smanjio prednost. Tačku na ovu utakmicu je stavio Dejan Milovanović, koji je u 78. minutu postavio konačan rezultat - 3:1.

Finalni meč je odigran dan kasnije. Crveno-beli su u poslednjoj utakmici ispred sebe imali osvajača kupa i šampiona Nemačke, ekipu Verdera. Klub iz Bremena je tih godina važio za jedan od najkvalitetnijih timova Evrope. Crvena zvezda je došla do rane prednosti, a igrao se 16. minut kada je Pantelić načeo mrežu šampiona Nemačke. Verder je brzo odgovorio, kada je na scenu stupio čuveni Miroslav Kloze, koji je postigao dva brza gola u razmaku od samo sedam minuta.

Prednost Nemaca nije dugo trajala, igrao se 39. minut, kada je Zvezdina "devetka" ponovo zatresla mrežu rivala i postavila konačan rezultat u regularnom delu meča od 2:2. Crveno-beli su bili bolji nakon izvođenja jedanesterca sa 5:4, kada je rezervni golman Zoran Banović uspeo da zaustavi udarac Magina sa jedanaest metara i donese "Trofej Lajpciga" u Zvezdin muzej.

Trofej Lajpciga
foto: FK Crvena zvezda

Bonus video:

00:46

Par iz Londona priželjkuje OVAJ rezultat na meču Siti - Zvezda

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.