PEP BEZ SUMNJE: Holand zaslužuje Zlatnu loptu, Mesi...
Erling Holand, Foto: EPA/ASH ALLEN

očekivano

PEP BEZ SUMNJE: Holand zaslužuje Zlatnu loptu, Mesi...

Španski stručnjak odabrao svog favorita

Objavljeno: 16:32h

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da Erling Holand zaslužuje da ove godine osvoji Zlatnu loptu, za najnoljeg igrača 2023. godine.

Holand je ove godine postigao 52 gola u 53 utakmice i pomogao Sitiju da osvoji triplu krunu i jedan je od 30 kandidata za osvajanje Zlatne lopte, koja će biti dodeljena 30. oktobra.

Pep Gvardiola
Pep Gvardiolafoto: EPA/Peter Powell

- Holand bi trebalo da je osvoji - da. Osvojili smo triplu krunu a on je postigao 50 miliona golova - rekao je Gvardiola, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Za najvećeg favorita za osvajanje Zlatne lopte smatra se fudbaler Intera iz Majamija Lionel Mesi.

Argentinac je rekorder sa sedam prestižnih nagrada i bio je jedan od najzaslužnijih u osvajanju Svetskog prvenstva prošlog decembra sa reprezentacijom, dok je bio igrač Pari Sen Žermena.

Gvardiola, koji je svojevremeno trenirao Mesija u Barseloni, veruje da 36-godišnji fudbaler zaslužuje sopstvenu kategoriju.

Leo Mesi
Leo Mesifoto: Nick Tre. Smith / Zuma Press / Profimedia

- Zlatna lopta mora da bude iz dva dela. Jedna za Mesija, a druga za ostale. Najlošija sezona za Mesija je najbolja za ostale - naveo je Gvardiola.

Holand je ove sezone postigao osam golova u 12 utakmica, a poslednji put je bio strelac 23. septembra u pobedi protiv Notingem Foresta (2:0).

Siti je izgubio poslednje dve utakmice u Premijer ligi, protiv Vulverhemptona i Arsenala i treći je na tabeli sa dva boda manje od vodećih Totenhema i Arsenala.

Bonus video:

05:26

DOLASKOM DŽAJIĆA ZA PREDSEDNIKA FSS POPRAVLJA SE ODNOS ZVEZDE I PARTIZANA! Bjelinić: Ako Vidić pobedi FUDBAL SE MENJA IZ KORENA

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.