ISPOVEST FUDBALERA JUVENTUSA: Fađoli opisao kako je ušao u svet ilegalnog klađenja, plakao zbog kockarskih dugova!
Nikolo Fađoli, Foto: Nderim Kaceli / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

suspendovan

ISPOVEST FUDBALERA JUVENTUSA: Fađoli opisao kako je ušao u svet ilegalnog klađenja, plakao zbog kockarskih dugova!

Sve je otkrio u razgovoru sa tužiocima

Objavljeno: 11:27h

Fudbaler Juventusa Nikolo Fađoli kažnjen je na sedam meseci zabranje igranje fudbala uz dodatnih pet meseci obavezbe rehabilitacije.

Italijan je u iskazu federalnom tužiocu otkrio kako je dospeo u svet ilegalnog klađenja.

- Na početku, fudbaler, koji ima mnogo slobodnog vremena (...) na kraju doživi uzbuđenje kockanja kako bi prevazišao dosadu. Kako vreme prolazi, to postaje opsesija. Počeo sam da se kladim u Tireniji tokom trening kampa reprezentacije do 21 godine.

On objašnjava da je u početku bilo "zabavno", ali da se vremenom zbog klađenja našao u stanju stresa izazvanog dugom.

Najgori period bio mu je mart-april 2023. godine kada je napravio veliku grešku na gostovanju Sasuolu, usled koje je bio zamenjen.

Fađoli je potom zaplakao na klupi, a sada je otkrio da je razlog za suze bio taj što je razmišljao o svojim kladioničarskim dugovima.

On je već u septembru 2022. godine imao čak 250.000 evra duga.

- Kada sam bio u Kremonezu, majka me je savetovala da odem na lečenje u Sert, nekoliko puta sam išao tamo. Imao sam iluziju da mogu bez toga. Igrao sam kompulzivno ispred televizora na bilo kom sportskom događaju koji sam gledao, uključujući fudbal... čak i Seriju B i Lega Pro.

Tužiocima je rekao da postoje opklade na faulove i žute kartone, da mu je to predloženo, ali da nije prihvatio jer je to protiv njegove etike.

Tužiocu Đuzepeu Čineu objasnio je da je Sandro Tonali bio taj koji mu je predložio da igra na sajtu za ilegalno klađenje.

U problemu... Sandro Tonali
U problemu... Sandro Tonalifoto: Giacomo Morini / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Tonali me je lično naterao da se registrujem preko naloga na dotičnom sajtu", rekao je Fađoli dodavši da nije "u stanju da prijavi da li se Tonali kladio na fudbalske događaje, ali je čuo da ima mnogo kockarskih dugova.

Fađoli je otkrio da se u početku kladio na teniske događaje, a da je tek kasnije da se kladi na fudbal, ali je i rekao da se nikada nije kladio na Kremoneze i Juventus, klubove za koje je nastupao.

Jedna od utakmica na koju se kladio bila je između Torina i Milana 30. oktobra 2022. godine. On je tipovao na pobedu Rosonera ili nerešeni rezultat, ali je izgubio opkladu jer je Torino slavio rezultatom 2:1.

Negira da je Juventus znao za njegove opklade, ali priznaje da je od saigrača pozajmljivao novac.

- Od (Federika) Gatija sam tražio 40.000 evra, ali sam mu rekao da mi je potrebno da kupim sat i da mi je majka blokirala račune.

Rumun Radu Dragušin (sada u Đenvi) mu je pozajmio 40 hiljada u oktobru 2022. Fađoli objašnjava da mu je to bilo potrebno da bi otplatio dug. - U Milanu sam kupio neke vredne rolekse. Ponekad sam satove isporučivao sam, ponekad su vlasnici (kladioničarskih platformi) dolazili da ih preuzmu od zlatara - dalje govori Fađoli.

On je napravio niz dugova kod ilegalnih kladionica.

Oko 110.000 evra kod betar.bet i specialibet.bet, oko 1,5 miliona kod nelegalne platforme bullbet23.com, oko 1,3 miliona kod druge ilegalne platforme (…), oko 17.000 evra sa pravnom agencijom (...) u provinciji Pordenone i oko 31.000 evra sa ilegalnom bankom (...) svissbet u provinciji Komo.

- I tako povećavam dug i dobijam teške fizičke pretnje (na primer da će mu polomiti noge (...) Mislio sam da samo igram da naplatim dug - istakao je Fađoli.

Bonus video:

00:31

Dušan Vlahović zablistao na prvom meču za Juventus

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.