KAKVE SU ŠANSE ZA PLASMAN NA EVROPSKO PRVENSTVO? Srbija ispred Hrvatske, Albanija ide 99%!
Reprezentacija Srbije ima imperativ pobede protiv Crne Gore, Foto: Attila KISBENEDEK / AFP / Profimedia

prve prognoze

KAKVE SU ŠANSE ZA PLASMAN NA EVROPSKO PRVENSTVO? Srbija ispred Hrvatske, Albanija ide 99%!

Poraz protiv Mađara nas nije u potpunosti nokautirao

Objavljeno:

Evropsko prvenstvo se približava svom kraju u kvalifikacijama, i osim domaćina Nemačke, još šest timova je obezbedilo svoj plasman. To su Francuska, Portugal, Belgija, Španija, Turska i Škotska.

Sve ove izračunice i događaje prate i u Srbiji, koja će se u utorak u Beogradu susresti sa Crnom Gorom. Trenutno, Srbija ima 10 bodova, što je za dva više od njihovih komšija, ali ni pobeda u ovom meču ne garantuje automatski plasman na završni turnir.

Srbija će takođe igrati još jedan meč u novembru protiv Bugarske u Leskovcu, dok će Crna Gora igrati protiv Jermenije i Mađarske.

Statistički gledano, Srbija trenutno ima visoku šansu, čak 95%, da se kvalifikuje za EURO 2024. Direktno kroz kvalifikacije, šanse "orlova" su 91%, dok je kroz eventualni baraž, koji je obezbeđen preko Lige nacija, 9%.

Što se tiče rangiranja timova u šeširima za žreb, Srbija se neće naći u prvom šeširu (1% šanse za to), a šanse da budu u drugom šeširu su minimalne. Najverovatnija opcija je da budu u trećem šeširu (78%), dok postoji 15% šansi da se nađu u poslednjem šeširu.

Timovi poput Austrije, Mađarske, Albanije i Engleske gotovo sigurno idu na Evropsko prvenstvo, sa šansama od 99%. Danska (98%), Švajcarska (95%), Holandija i Češka (94%) takođe imaju visoke šanse za plasman.

Hrvatska je, iako su nedavno doživeli poraz od Velsa, i dalje ima solidne šanse za plasman, sa većim izgledima za direktan plasman (60%) nego putem baraža (40%).

Među timovima koji trenutno zauzimaju prva dva mesta u svojim grupama, najmanje šanse za odlazak u Nemačku ima Poljska (31%), nakon što su nedavno odigrali samo 1:1 protiv Moldavije.

Bonus video:

04:42

SRBIJA ILI ŠVAJCARSKA, KOJU ZEMLJU ĆE IZABRATI: Bio je odličan protiv Zvezde, a onda je Maleš pomenuo i reprezentaciju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.