SKANDAL KAKAV SE NE PAMTI TRESE "ČIZMU": Na desetine fudbalera uhvaćeno u nelegalnom klađenju!
Nekoliko igrača iz Italije je optuženo za klađenje, Foto: Profimedia

veliki problem

SKANDAL KAKAV SE NE PAMTI TRESE "ČIZMU": Na desetine fudbalera uhvaćeno u nelegalnom klađenju!

Ovo bi moglo da ima ozbiljne posledice za čitav italijanski fudbal

Objavljeno:

Nikolo Fađoli, fudbaler Juventusa, nije jedini koji se našao u problemima. Prema informacijama italijanske policije, postoji sumnja da je više desetina italijanskih fudbalera uključeno u nelegalno klađenje tokom proteklih meseci.

Nedavno je "La Repubblica" izvestila da osim Fađolija, još jedan igrač Juventusa je pod istragom zbog istog prestupa. Nakon što je uhapšen, Fađoli je priznao svoju ulogu u nelegalnom klađenju i dobrovoljno predao svoj telefon policiji, što je dalje pomoglo istražnim organima da otkriju druge uključene.

Ova situacija takođe uključuje i fudbalere Sandro Tonali iz Njukasla i Nikolo Zaniolo iz Aston Ville, koji su morali napustiti pripreme reprezentacije zbog sličnih optužbi. Obojica su bila pozvana na informativni razgovor sa policijom.

Fudbaler Njukasla, nekada Milana, Sandro Tonali
Fudbaler Njukasla, nekada Milana, Sandro Tonali foto: LiveMedia / ddp USA / Profimedia

"La Repubblica" izveštava da još desetak igrača verovatno ima ulogu u ovom ilegalnom klađenju, a jedan od njih je saigrač Nikola Fađolija iz Juventusa.

Nikolo Fađolo je priznao da je učestvovao u nelegalnom klađenju
Nikolo Fađolo je priznao da je učestvovao u nelegalnom klađenjufoto: EPA/ABBONDANZA SCURO LEZZI

Istraga traje već nedeljama i prvobitno je bila usmerena na aktivnosti jedne kriminalne grupe, ali je policija slučajno otkrila Fađolijevo ime, saznavši da je u poslednjih 18 meseci uložio 100.000 evra u opklade.

Ova afera je toliko ozbiljna da bi osumnjičeni igrači mogli biti suspendovani na duže vreme ukoliko se dokaže da su se bavili nelegalnim klađenjem. Postoji mogućnost da im se izrekne blaža kazna ukoliko sarađuju sa policijom, ali u suprotnom, maksimalna kazna za njih može biti tri godine zatvora.

Bonus video:

00:14

Grobari na rukometnom meču Partizan - Vojvodina

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.